Dua Penduduk Pulau Perhentian Kecil Hilang Di Lautan - Berita Semasa | mStar

Dua Penduduk Pulau Perhentian Kecil Hilang Di Lautan

Diterbitkan: Selasa, 11 November 2014 5:08 PM

(Ubah saiz teks)

BESUT: Dua penduduk Pulau Perhentian Kecil dikhuatiri hilang bersama bot mereka di laut ketika dalam perjalanan pulang ke pulau peranginan itu pada Isnin malam.

Mangsa Suffian Mohd Nor, 42, seorang nelayan dan Mohd Suhaimi Ibni Shukri, 27, pekerja chalet dikatakan pulang ke pulau itu dengan bot fiber menerusi Jeti Kuala Besut kira-kira 8 malam.

Pegawai Operasi Mencari yang juga Penolong Penguasa Balai Bomba dan Penyelamat Besut, Hasmadi Jusoh berkata namun kedua-dua mangsa tidak kembali ke rumah sebelum keluarga mereka membuat laporan polis.

"Kedua-dua mangsa sepatutnya sampai dua jam kemudian pada malam tadi, sebaliknya gagal berbuat demikian sehinggalah kira-kira 7 pagi tadi. Seorang daripada mereka telah menghubungi keluarganya.

"Dia memberitahu bot mereka mengalami kerosakkan enjin dan dihanyut ke suatu lokasi yang mereka tidak ketahui sebelum terputus hubungan," katanya di sini Selasa.

Seramai lima anggota bomba bersama polis telah memulakan operasi pencarian di beberapa kawasan perairan dengan tumpuan kepada lokasi laluan bot antara Kuala Besut dan Pulau Perhentian serta pulau-pulau berdekatan.

Hasmadi tidak menolak bot mangsa berkemungkinan ditolak jauh dari lokasi laluan bot berikutan keadaan cuaca yang gelap malam tadi dan ditambah dengan laut yang bergelora.

Dalam perkembangan lain, usaha mencari seorang nelayan yang hilang sejak Khamis lalu, Ali Majid, 59, dari Pengakalan Atap, Kuala Besut masih gagal ditemui dan anggota mencari dan menyelamat masih meneruskan usaha pencarian sehingga hari ini.


Tags / Kata Kunci: Pulau Perhentian Kecil

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan