KDN Serah Kembali Kitab Injil, CD - Wan Junaidi - Berita Semasa | mStar

KDN Serah Kembali Kitab Injil, CD - Wan Junaidi

Diterbitkan: Sabtu, 1 November 2014 9:49 PM

Wan Junaidi Tuanku Jaafar.

(Ubah saiz teks)

KUCHING: Kementerian Dalam Negeri (KDN) memutuskan untuk menyerah kembali buku-buku Kristian dan cakera padat (CD) yang mengandungi perkataan, 'Allah' milik penganut Kristian di Sabah yang dirampas di Klia2, Sepang, Sabtu lepas, kata Timbalan Menterinya Datuk Seri Wan Junaidi Tuanku Jaafar.
 
"Apabila semua proses pembersihan dilakukan, kitab Injil atau apa sahaja dokumen itu akan diserahkan semula kepada pemiliknya yang sah," katanya kepada Bernama ketika ditemui selepas menyampaikan hadiah kepada pemenang Kejohanan Siol Mountain Bike XC Challenge Dewan Bandaraya Kuching Utara di Bukit Siol, dekat sini hari ini.

Beliau berkata arahan untuk memulangkan buku-buku Kristian dan CD itu dibuat selari dengan keputusan Kabinet, terutamanya berkaitan kepentingan Sabah dan Sarawak.

Menteri-menteri Kabinet telah sebulat suara menyatakan sokongan terhadap 10 perkara mengenai penggunaan 'Allah' dalam kesusasteraan Kristian dan menegaskan keperluan untuk melindungi bahan-bahan agama di Sabah dan Sarawak.
Tags / Kata Kunci: kitab Injil , KDN
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan