Tidak Lindungi Ahli Politik Terlibat Jenayah - MB Perak - Berita Semasa | mStar

Tidak Lindungi Ahli Politik Terlibat Jenayah - MB Perak

Diterbitkan: Rabu, 22 Oktober 2014 8:18 PM

Dr. Zambry Abd Kadir (lima, kiri) dan isteri Datin Seri Sharifah Zulkifli (empat, kiri) bersama bekas Exco Perak Datuk G.Rajoo (empat, kanan) bersama tetamu yang hadir memotong kek sempena rumah terbuka Hari Deepavali di kediaman Datuk G. Rajoo pada Rabu.

(Ubah saiz teks)

LUMUT: Kerajaan Negeri Perak tidak akan berkompromi atau melindungi mana-mana pihak termasuk ahli politik yang didapati terlibat dengan kegiatan jenayah, kata Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir.

Beliau berkata kerajaan negeri memandang serius dakwaan terdapat ahli politik di negeri ini terlibat kegiatan jenayah.

"Kerajaan negeri tidak pernah menyembunyikan apa-apa perkara kerana soal keselamatan merupakan perkara yang serius," katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis rumah terbuka Deepavali Pembantu Khas Menteri Besar Datuk V.Elango pada Rabu.

Beliau mengulas kenyataan Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi bahawa terdapat ahli politik dipercayai dibiayai dengan hasil pendapatan daripada pusat perjudian haram di tiga kawasan iaitu Pekan Kuala Sepetang, BaganPanchor dan Pulau Kuala Sangga di Perak.

Berhubung laporan sebuah akhbar baru-baru bahawa kawasan perkampungan Kuala Sepetang, Bagan Panchor dan Kuala Sangga di negeri ini dikuasai kumpulan mafia yang melakukan pelbagai kegiatan jenayah, Zambry berkata laporan itu perlu dibuktikan.

Pada Selasa, Polis Perak menafikan dakwaan wujudnya kegiatan kumpulan mafia yang bermaharajalela di kawasan terbabit. 

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan