Polis Perlu Jelaskan Mengapa Ibrahim Ali Tidak Dikenakan Tindakan - Berita Semasa | mStar

Polis Perlu Jelaskan Mengapa Ibrahim Ali Tidak Dikenakan Tindakan

Diterbitkan: Ahad, 12 Oktober 2014 8:21 PM

Datuk Seri Liow Tiong Lai

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Polis perlu memberikan alasan mengapa Presiden Perkasa Datuk Ibrahim Ali tidak dibawa ke muka pengadilan berikutan gesaan beliau supaya Bible bahasa Melayu dibakar yang didakwa berbaur hasutan, kata Presiden MCA Datuk Seri Liow Tiong Lai. 

Beliau berkata walaupun polis telah mengumumkan bahawa tiada tindakan akan diambil terhadap Ibrahim, mereka perlu memberikan butiran siasatan.

"Jika parti merasakan bahawa tidak ada penjelasan yang mencukupi, kami akan membuat permintaan," katanya kepada pemberita selepas mesyuarat agung tahunan MCA ke-61 di Wisma MCA di sini, Ahad.

Rabu lepas, Menteri di Jabatan Perdana Menteri Nancy Shukri berkata tiada tindakan akan diambil terhadap Ibrahim mengenai ancaman beliau pada Januari tahun lepas yang didakwa membangkitkan kemarahan ahli-ahli politik dan kumpulan Kristian.

Beliau berkata polis telah membuat kesimpulan bahawa kata-kata Ibrahim itu hanya ditujukan kepada individu tertentu dan bukan satu ancaman kepada masyarakat dan dibuat untuk melindungi kesucian Islam.

Liow menegaskan bahawa MCA tidak bertolak ansur dengan pelampau dan tidak akan membenarkan ia untuk mempunyai bertapak di negara ini.
Tags / Kata Kunci: Datuk Ibrahim Ali , Liow Tiong Lai
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan