MB Baharu: 'Style' Berbeza, Matlamat Sama - Mustapa

Diterbitkan: Selasa, 23 September 2014 12:18 PM

Sultan Selangor menyerahkan surat perlantikan sebagai Menteri Besar Selangor kepada Azmin, Selasa.

(Ubah saiz teks)

PENGKALAN KUBOR: PAS yakin Menteri Besar Selangor yang baharu, Mohamed Azmin Ali mampu melaksanakan tugas seperti yang diharapkan Pakatan Rakyat.

Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustapa Ali berkata dalam mentadbir Selangor, Azmin mempunyai caranya tersendiri tetapi matlamatnya dalam memberikan khidmat kepada rakyat adalah sama.

"Saya yakin menteri besar baharu akan melaksanakan tugasnya sebaik mungkin. Cuma mungkin 'style' (gaya) masing-masinglah, 'style' mungkin berbeza.

"Bagaimanapun dari segi matlamat, tetap (sama) memberikan khidmat kepada rakyat dan pentadbiran berjalan secara licin menjadi komitmen ketiga-tiga parti dalam Pakatan Rakyat," katanya pada sidang media Pilihan Raya Kecil (PRK) Pengkalan Kubor, di sini, Selasa.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas mengenai bekas menteri besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang telah memberikan beberapa amanat termasuklah supaya menteri besar yang baharu meneruskan pemberian dividen kepada rakyat di Selangor.

"Biasalah 'outgoing' (akan pergi) akan beri beberapa peringatan kepada 'incoming' (akan datang)," katanya.

Mengulas lanjut, beliau berkata, secara keseluruhannya semua Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) di Selangor menerima keputusan Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah yang melantik Azmin menggantikan Khalid.

Katanya, PAS Pusat jugalah yang meletakkan nama Azmin sebagai salah seorang daripada tiga nama calon yang diberikan kepada istana untuk dipertimbangkan.

"Ini saya lihat tidak akan jadi masalah.

"Siapa saja, apa saja yang diperkenankan oleh Tuanku, dalam PAS tak bangkit apa-apa," katanya.

Sementara itu, Ketua Penerangan PAS, Datuk Mahfuz Omar berkata, PAS secara prinsip mengalukan-alukan dan akur dengan keputusan yang dibuat oleh Sultan Selangor.

Bagaimanapun katanya, kenyataan rasmi mengenai pelantikan akan dikeluarkan oleh Presiden parti Datuk Seri Abdul Hadi Awang.Sambil mengucapkan tahniah kepada Azmin, beliau juga berharap agar amanah besar itu dapat digunakan untuk terus memacu ekonomi Selangor dan memastikan rakyat Selangor akan terus dikurniakan limpahan nikmat.

Tags / Kata Kunci: PKR , PAS , Datuk Mustapa Ali

iklan

Video

Khamis, 22 Jun 2017 3:00 PM

EKSKLUSIF! Wany Hasrita Cinta Eric Fuzi?

Khamis, 22 Jun 2017 12:12 PM

Sharifah Amani Pantang Kena Tegur?

Khamis, 22 Jun 2017 9:00 AM

Sayu... Air Mata Kerinduan Ir Radzi

Rabu, 21 Jun 2017 3:00 PM

Zul Ariffin Nak Balas Dendam?

Rabu, 21 Jun 2017 12:05 PM

Wow! Fauziah Latiff Masih 'Hot'

Rabu, 21 Jun 2017 9:30 AM

Bella Nazari Pernah Buat 'Kerja Gila'

Selasa, 20 Jun 2017 3:00 PM

Fathia Latiff Mangsa Komen Lucah

Selasa, 20 Jun 2017 12:00 PM

Kesiannya... Tajul Kesepian

Selasa, 20 Jun 2017 9:25 AM

Abam 'Recycle' Baju Raya

Kolumnis

iklan

Iklan