PRK Pengkalan Kubor: 109 Anggota Polis Mengundi Awal Pada Ahad - Berita Semasa | mStar

PRK Pengkalan Kubor: 109 Anggota Polis Mengundi Awal Pada Ahad

Diterbitkan: Ahad, 21 September 2014 8:40 AM

(Ubah saiz teks)

PENGKALAN KUBOR: Proses pengundian awal Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Pengkalan Kubor pada Ahad menyaksikan 109 pengundi berdaftar yang terdiri daripada anggota polis keluar melaksanakan tanggungjawab mereka.

Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Tumpat yang menjadi pusat pembuangan undi dibuka tepat pukul 8 pagi dan proses pengundian dijadualkan berakhir pada pukul petang 3 petang.

Menerusi tinjauan yang dilakukan mStar Online di IPD berkenaan, Koperal Md Kamal Mahamud, 50, menjadi pengundi pertama menunaikan tanggungjawab iaitu pada pukul 8.23 pagi.

"Dulu saya bertugas di Balai Polis Pengkalan Kubor tetapi telah dipindahkan ke Terengganu pada Januari lalu.

"Saya tiba di Pengkalan Kubor pada Sabtu dan memang datang ke sini untuk mengundi," katanya yang ditemui selepas mengundi.

Setakat pukul 9 pagi, kira-kira 50 pengundi awal telah selesai membuang undi.

Sementara itu, beberapa anggota polis kelihatan mengawal lalu lintas di hadapan IPD Tumpat walaupun keadaan di sini masih lagi tenang dan terkawal.

PRK Pengkalan Kubor menyaksikan pertandingan tiga penjuru di antara calon Barisan Nasional (BN), Mat Razi Mat Ail; calon PAS, Wan Rosdi Wan Ibrahim dan calon Bebas Izat Bukhary Izat Ismail.


Tags / Kata Kunci: undi awal , PRK Pengkalan Kubor
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan