Solidariti Ampuh Jamin Kestabilan, Kemakmuran Malaysia - Najib - Berita Semasa | mStar

Solidariti Ampuh Jamin Kestabilan, Kemakmuran Malaysia - Najib

Diterbitkan: Isnin, 15 September 2014 8:23 PM

Najib Tun Razak.

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menegaskan hanya dengan solidariti yang ampuh lagi padu atas nama Malaysia, akan demi menjamin kesinambungan kestabilan, kemakmuran dan kesejahteraan tanah air.

Beliau berkata ini adalah amat mustahak kerana terdapat unsur-unsur tidak bertanggungjawab yang ingin melihat perpecahan terjadi dalam kalangan rakyat.

"Pastinya, dalam kita meraikan peristiwa yang penting seperti ini, kita semua sewajarnya memperkukuhkan lagi kebersatuan antara sesama kita sebagai rakyat Malaysia.

"Sekali lagi, kita dapat menyambut Hari Malaysia dalam keadaan aman dan makmur," katanya dalam posting terbaharu di laman blog www.1Malaysia.com.my bersempena sambutan Hari Malaysia ke-51, Selasa.

Sehubungan itu, Najib berkata beliau akan hadir di Dataran Kipas, Miri, Sarawak untuk bersama ribuan rakyat pelbagai lapisan dan latar belakang atas semangat cintakan negara serta patriotisme yang tinggi.

Sambutan Hari Malaysia di Sarawak turut menggunakan tema 'Malaysia... Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta' kerana ia bersifat universal untuk seluruh rakyat Malaysia.

Tags / Kata Kunci: Hari Malaysia , Najib Tun Razak
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan