Kanak-Kanak Malaysia Maut Tercampak Permainan Berpusing Di Australia - Berita Semasa | mStar

Kanak-Kanak Malaysia Maut Tercampak Permainan Berpusing Di Australia

Diterbitkan: Sabtu, 13 September 2014 9:15 PM

(Ubah saiz teks)

SYDNEY: Pihak berkuasa Australia sedang menyiasat mengenai kematian seorang kanak-kanak perempuan rakyat Malaysia yang tercampak ketika menaiki permainan berpusing di pertunjukan Royal Adelaide di sini.

Kanak-kanak berumur lapan tahun itu yang dilaporkan melawat Australia bersama keluarganya tercampak daripada permainan yang dikenali sebagai AirMaxx 360 pada petang Jumaat, demikian menurut kenyataan Polis Austalia Selatan.

Mangsa pada mulanya dirawat oleh pasukan paramedik sebelum dibawa ke hospital namun disahkan meninggal dunia di Hospital Adelaide beberapa minit kemudian.

Malinda Dunwoodie berkata, dia berada berhampiran roda berkenaan apabila dia melihat kanak-kanak itu 'terbang di udara'.

"Dia tergantung dengan kaki di luar roda itu cuba untuk menghalang dirinya terjatuh.

"Dia 'terbang' kira-kira 10 hingga 15 meter di udara dan saya mula memecut ke arahnya. Dia kelihatan seperti anak patung terbang di udara.

"Ia begitu mengejutkan. Seperti sebuah filem seram. Saya tidak nampak dia jatuh di tengah-tengah orang ramai tetapi apabila saya berjaya menemuinya, saya tidak melihat matanya bergerak. Semua orang menjerit," kata Dunwoodie kepada akhbar The Advertiser.
Tags / Kata Kunci: Airmaxx 360 , Royal Adelaide
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan