Pengurusan Trafik Baharu Sebelah Malam Di Bandar Utama

Diterbitkan: Rabu, 20 Ogos 2014 11:59 PM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Sebahagian daripada lorong di jalan susur bermula dari Lebuh Bandar Utama selepas Pusat Beli-belah 1Utama (Sayap Baharu) ke Lebuhraya LDP (arah Kepong) akan ditutup sementara bagi pembinaan Stesten MRT 1Utama.

MMC Gamuda dalam kenyataan pada Rabu berkata penutupan lorong sepanjang 60 meter itu akan dilaksanakan selama sebulan mulai Jumaat (22 Ogos) dari 11 malam hingga 6 pagi.

Pengguna jalan susur dari Lebuh Bandar Utama ke Lebuhraya LDP akan dilencongkan ke lorong paling kiri Lebuhraya LDP.

Sementara itu, penutupan pada waktu malam di Jalan Damansara dari persimpangan Jalan Tun Mohd Fuad (arah Lebuhraya KL/SPRINT) akan berterusan sehingga Ahad dari 11 malam hingga 6 pagi berikutan pemasangan kerangka besi bagi pembinaan rasuk tiang Stesen MRT TTDI.

"Pengguna dari Jalan Tun Mohd Fuad menghala ke Jalan Damansara boleh membelok ke kanan di persimpangan lampu isyarat menghala ke Lebuhraya LDP (menghala ke SS2).

"Pengguna dari Kepong ke Jalan Damansara boleh terus ke Persimpangan Bertingkat bawah TTDI menghala ke SS2 dan masuk ke Lebuhraya SPRINT di Persimpangan Bertingkat Damansara Utama.

Pengguna yang hendak ke Jalan Damansara pula boleh membuat pusingan U di lampu isyarat Jalan Tun Mohd Fuad dan terus ke Lebuhraya LDP (menghala SS2) untuk memasuki Lebuhraya SPRINT di Persimpangan Bertingkat Damansara Utama," kata kenyataan itu.

Pengguna di Lebuhraya LDP dari SS2 menghala ke Jalan Damansara akan dilencongkan ke Persimpangan Bertingkat Bandar Utama untuk membuat pusingan-U.

MMC Gamuda berkata jalan susur dari Lebuhraya LDP menghala ke Jalan Damansara akan ditutup sepenuhnya pada sebelah malam manakala penutupan satu lorong di Lebuhraya LDP sepanjang 50 meter selepas persimpangan Jalan Leong Yew Koh ke Persimpangan Bertingkat TTDI akan dilaksanakan selama enam malam bermula Ahad.

iklan

Video

Isnin, 11 Disember 2017 9:00 AM

#BiziBody : De Fam Kantoi Gambar Selfie

Ahad, 10 Disember 2017 9:00 AM

#akuStar: Aziz Harun - Jangan

Jumaat, 8 Disember 2017 10:55 PM

Abam Bocey Malu Manja Dengan Isteri Depan Kamera

Jumaat, 8 Disember 2017 8:15 PM

Malaysia Tak Diam Diri, Terus Bela Nasib Palestin

Jumaat, 8 Disember 2017 2:02 PM

Zarul Husin Takut Tua

Jumaat, 8 Disember 2017 9:00 AM

#akuStar: Awi Rafael - Kau Di Hatiku

Khamis, 7 Disember 2017 8:00 PM

Nadzmi Adhwa Dikurung Selepas Kantoi Dadah

Rabu, 6 Disember 2017 6:51 PM

Sherry Ibrahim Tak Hilang, Masih Laris

Rabu, 6 Disember 2017 2:00 PM

"Makin Ramai Nak Taja Saya" - Wany Hasrita

Kolumnis

iklan

Iklan