PAS Mahu Laporan Penuh 2 Adun Sokong Wan Azizah - Berita Semasa | mStar

PAS Mahu Laporan Penuh 2 Adun Sokong Wan Azizah

Diterbitkan: Jumaat, 15 Ogos 2014 7:43 AM

Mustafa Ali

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: PAS Selangor telah diarahkan untuk menyediakan suatu laporan mengenai dua wakil rakyatnya yang menentang keputusan Majlis Syura dan menyokong Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai Menteri Besar.

Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali, dipetik dalam Harakah Daily telah menghubungi Pesuruhjaya PAS negeri, Iskandar Abdul Samad, dan meminta laporan penuh mengenai isu itu.

Parti itu dijangka akan mengadakan mesyuarat Ahad ini untuk membuat keputusan sama ada bersetuju Wan Azizah menggantikan Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim.

Adun Morib Hasnul Baharuddin dan Adun Hulu Kelang Saari Sungib telah menyatakan sokongan mereka pada sidang akhbar bersama Dr Wan Azizah sebelum ini pada Khamis.

Sidang akhbar bersama wakil-wakil PKR dan DAP telah diadakan sebagai tanda sokongan majoriti untuk Dr Wan Azizah di Dewan Undangan Negeri Selangor.

Hasnul dan Saari berkata mereka akan menyokong Dr Wan Azizah untuk menggantikan Khalid.

Sebelum ini, Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Majlis Syura parti itu secara terbuka telah menyokong Khalid, yang dipecat dari PKR Sabtu lalu.
Tags / Kata Kunci: PAS , PKR , Mustafa Ali , Hasnul Baharuddin , Saari Sungib

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan