Krisis Selangor: Khalid Bertugas Seperti Biasa - Berita Semasa | mStar

Krisis Selangor: Khalid Bertugas Seperti Biasa

Diterbitkan: Selasa, 12 Ogos 2014 11:33 AM

(Ubah saiz teks)

SHAH ALAM: Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim tiba di pejabatnya di Bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) di sini pada Selasa seperti biasa bagi menjalankan tugasnya.

Ia sehari selepas beliau mendapat perkenan Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah untuk terus memegang jawatan menteri besar sehingga ada sebarang perkembangan terbaharu, susulan pemecatannya daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Abdul Khalid yang mengenakan sut hitam kelihatan tenang dan tersenyum ketika tiba di perkarangan bangunan itu pada kira-kira 9.30 pagi sebelum memasuki pejabatnya.

Beliau dijangka mengadakan perjumpaan dengan barisan Exco kerajaan negeri Selangor hari ini berhubung pendirian mereka sama ada hendak terus menyertai pentabiran kerajaan negeri atau sebaliknya.

Anggota Exco negeri itu dibarisi empat wakil PAS dan masing-masing tiga daripada DAP dan PKR.

Lembaga Disiplin PKR memecat Abdul Khalid daripada PKR berkuat kuasa serta-merta Sabtu lepas kerana ingkar arahan parti untuk melepaskan jawatan menteri besar bagi memberi laluan kepada presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail.

Abdul Khalid menjadi Menteri Besar Selangor sejak 13 Mac 2008.
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan