Khalid Puas Hati Mesyuarat Majlis Penasihat Raja-Raja - Berita Semasa | mStar

Khalid Puas Hati Mesyuarat Majlis Penasihat Raja-Raja

Diterbitkan: Isnin, 11 Ogos 2014 1:35 PM

(Ubah saiz teks)

terkini

KLANG: Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berpuas hati terhadap mesyuarat Majlis Penasihat Raja-Raja yang diadakan bagi menentukan kedudukannya di Istana Alam Shah di sini, Isnin.

Kenyataan ringkas itu diberikan Khalid kepada petugas media yang menyerbu kenderaan yang dinaiki beliau sebaik sahaja melintas keluar pintu istana pada pukul 12.50 tengah hari.

"Saya amat berpuas hati," jelas beliau.

Kenderaan rasmi menteri besar Selangor melintas keluar Istana Alam Shah pada pukul 12.50 tengah hari Isnin.


Kedudukan menteri besar Selangor yang disandang Khalid panas apabila Parti Keadilan Rakyat (PKR) mengumumkan untuk menggantikannya dengan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kajang, Datin Seri Dr Wan Azizzah Ismail.

Tindakan susulan Khalid yang enggan melepaskan jawatan tersebut tanpa alasan munasabah memaksa parti berkenaan memecat keahliannya pada Sabtu.

Berikutan kekusutan itu,  Majlis Penasihat Raja-Raja pada Isnin mengadakan mesyuarat bagi menentukan jalan penyelesaian terbaik.

Sementara itu, Khalid dijadual mengadakan sidang media berhubung kandungan mesyuarat di bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) pada pukul 2.30 petang Isnin.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan