Lebih 300 Asnaf Di Kelantan Terima Zakat Tabung Haji - Berita Semasa | mStar

Lebih 300 Asnaf Di Kelantan Terima Zakat Tabung Haji

Diterbitkan: Selasa, 8 Julai 2014 12:00 PM

Othman (kiri) beramah mesra dengan penerima sumbangan ketika hadir pada Program Ehsan Tabung Haji Negeri Kelantan 1435H/2014M di Dewan Kompleks Islam Jubli Perak, Panji di sini, Rabu.

(Ubah saiz teks)

KOTA BAHARU: Seramai 302 individu terdiri daripada golongan asnaf di Kelantan menerima sumbangan zakat daripada Lembaga Tabung Haji (TH) berjumlah RM151,000, pada Rabu.


Penyerahan zakat itu disempurnakan Anggota Lembaga Pengarah TH Datuk Othman Mahmood di Kompleks Islam Jubli Perak, Panji, di sini.

"Penerima terdiri daripada ibu tunggal, anak yatim dan fakir miskin menerima RM500 setiap seorang," katanya kepada pemberita selepas majlis sumbangan zakat di bawah Projek Ehsan TH Peringkat Negeri Kelantan itu.

Projek Ehsan merupakan program tanggungjawab sosial tahunan TH yang diadakan pada bulan Ramadan bertujuan meringankan beban kewangan golongan asnaf berkenaan.

Raja Limah Raja Mamat, 56, bersyukur menerima sumbangan itu yang membolehkan dirinya membuat persiapan ala kadar menyambut lebaran ini.

"Boleh juga makcik beli baju baharu untuk tujuh anak makcik dan kalau ada lebih boleh buat untuk belanja dapur," kata ibu tunggal itu.


Tags / Kata Kunci: asnaf , Kelantan , zakat , Tabung Haji

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan