‘Malu Orang Malaysia Tak Fasih Bahasa Melayu’

Ahad, 19 November 2017 9:20 AM

“AWAK tak tahu bahasa Melayu, makna awak tak layak menjadi warganegara Malaysia,” kata Tan Tiong Lai, 71, yang fasih bertutur bahasa Melayu dan mempunyai ramai kawan berbilang bangsa.

Kenaikan Harga Minyak Susulan Konflik Di Asia Barat

Sabtu, 18 November 2017 8:00 PM

SELAMA: Harga minyak di pasaran tempatan akan diturunkan apabila harga bahan api itu di pasaran dunia stabil, kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Hamzah Zainudin.

Pesawat C130 TUDM Mendarat Cemas

Sabtu, 18 November 2017 7:13 PM

LABUAN: Sebuah pesawat angkut C130 Hercules milik Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) telah melakukan pendaratan cemas selepas menghadapi masalah peralatan kekaki (landing gear) di Lapangan Terbang Labuan, Sabtu.

Zahid Pula Lawat Anwar

Sabtu, 18 November 2017 5:52 PM

PETALING JAYA: Selepas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, timbalannya pula menyusul melawat Datuk Seri Anwar Ibrahim di Hospital Kuala Lumpur (HKL).

Jabatan Imigresen Pastikan Suspek Bunuh Tidak Bolos

Sabtu, 18 November 2017 3:12 PM

KOTA BHARU: Jabatan Imigresen memperketatkan pemeriksaan di pintu sempadan negara ini bagi membantu polis menyekat suspek dalam kes pembunuhan tiga sekeluarga di sini, Rabu lepas, bolos ke luar negara.

Pembelian Hotel Di London, SPRM Dapatkan MLA

Sabtu, 18 November 2017 2:47 PM

KOTA SAMARAHAN: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) akan mendapatkan Mutual Legal Assistance (MLA) dari United Kingdom berkenaan pembelian hotel oleh Felda Investment Corporation (FIC) di London.

‘Najib Rakan Yang Boleh Dipercayai Trump’

Sabtu, 18 November 2017 1:45 PM

PUTRAJAYA: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak adalah rakan yang boleh dipercayai Presiden Amerika Syarikat Donald Trump dan merupakan rakan yang diberikan perhatian penting termasuk dalam isu-isu yang diketengahkan Malaysia.

Fernandes ‘Jumpa’ Harith Di Gelanggang Tinju

Sabtu, 18 November 2017 12:17 PM

PETALING JAYA: Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia, Tan Sri Tony Fernandes dan pelawak Harith Iskander 'berperang mulut' apabila kedua-duanya bertanya kepada netizen siapa yang akan memenangi perlawanan tinju di antara mereka.

KWSP: Pencarum, Sindiket Berpakat

Sabtu, 18 November 2017 11:29 AM

PUTRAJAYA: Tidak memahami syarat pengeluaran, sukar mendapat pinjaman dan tertekan dengan kos sara hidup merupakan antara punca pencarum Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) terjebak dan mudah tertipu dengan aktiviti penipuan pengeluaran simpanan oleh pihak tidak bertanggungjawab.

Pisang Goreng Dapur Kayu Mokngoh ‘Rare’

Sabtu, 18 November 2017 10:54 AM

HULU TERENGGANU: Biarpun terpaksa 'bertemankan' bahang dan asap, peniaga pisang goreng di Kampung Kuala Pueh, di sini tetap setia menggunakan dapur kayu sejak 34 tahun lalu.

  • Mukasurat 1 daripada 23

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan