Sikap Prihatin Menyuap OKU Tersebar Di Laman Sosial - Berita Semasa | mStar

Sikap Prihatin Menyuap OKU Tersebar Di Laman Sosial

Diterbitkan: Ahad, 18 Mei 2014 10:05 AM

Muhammad Aliff Fitri sedang menyuap Pak Atam di Restoran Ayam Penyet, Plaza Angsana pada Rabu.

(Ubah saiz teks)

JOHOR BARU: Sikap prihatin pelayan sambilan di sebuah restoran di Plaza Angsana disini yang menyuap lelaki warga tua kurang upaya mendapat liputan meluas di laman sosial.

Muhammad Aliff Fitri Radzuan, 19, mendapat perhatian ramai apabila gambar beliau membantu seorang pelanggan OKU yang dikenali sebagai Pak Atam menjadi suatu viral di Facebook.

Gambar dalam kejadian pada Rabu itu menunjukkan remaja beruniform yang bekerja di restoran Ayam Penyet itu sedang menyuap lelaki berkenaan.

Lebih menarik apabila gambar itu turut dikongsi Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang tersentuh dengan sikap mulia remaja itu.

Gambar yang menceritakan segala-galanya itu juga menarik perhatian ribuan pengunjung yang turut memberi pelbagai komen positif.

Penuntut Universiti Teknologi Mara (UiTM) itu sudah beberapa kali menyuap Pak Atam kerana jika tidak berbuat demikian, warga tua itu akan menghadapi kesukaran untuk makan dan sering tercekik.Tags / Kata Kunci: Facebook , OKU , Plaza Angsana , Ayam Penyet

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan