Perhimpunan GST Berakhir Aman - Berita Semasa | mStar

Perhimpunan GST Berakhir Aman

Diterbitkan: Khamis, 1 Mei 2014 6:56 PM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Perhimpunan bantah pelaksanaan cukai barangan dan perkhidmatan (GST) berakhir tanpa sebarang insiden yang tidak diingini.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Seri Mohmad Salleh berkata, keadaan terkawal walaupun terdapat beberapa lokasi yang dipenuhi peserta-peserta perhimpunan.

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim menyampaikan ucapan dihadapan ribuan peserta demonstrasi membantah GST.


"Pada pukul 5 petang, keadaan di Bandaraya Kuala Lumpur terkawal walaupun ada berlaku insiden-insiden kecil seperti tolak menolak di antara peserta.

"Sehingga 5.30 petang, keseluruhan peserta beredar dari lokasi perhimpunan (sekitar Dataran Merdeka) dan keadaan kembali seperti biasa.

"Walau bagaimanapun, Polis Kuala Lumpur akan tetap melaksanakan kawalan keselamatan di lokasi-lokasi tertentu bagi memastikan keadaan selamat.

"Kami mengucapkan terima kasih kepada orang ramai yang mengamalkan sikap toleransi dan bekerjasama demi mengekalkan keamanan dan kesejahteraan," jelas beliau dalam kenyataan pada Khamis.

Terdapat lapan lokasi berhimpun sebelum bergerak ke Jalan Raja iaitu KLCC, Sogo, Masjid Negara, KL Sentral, Central Market, Masjid Jamek, Puduraya dan Dataran Maybank sebelum berkumpul di depan Dataran Merdeka.

Tags / Kata Kunci: Bantah GST , Polis Kuala Lumpur
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan