Jalan Kawasan Bukit Bintang Ditutup Untuk Baiki Lubang Benam - Berita Semasa | mStar

Jalan Kawasan Bukit Bintang Ditutup Untuk Baiki Lubang Benam

Diterbitkan: Ahad, 27 April 2014 10:57 AM

Seorang pekerja memeriksa keadaan jalan yang mendap di Jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur. Foto BERNAMA

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Laluan Jalan Bukit Bintang (menghala Jalan Tun Razak) antara Chulan Square dan Persimpangan Jalan Tun Razak ditutup hari ini kepada trafik bagi melancarkan kerja membaiki lubang benam.

Mass Rapid Transit Corporation dalam kenyataan pada Ahad berkata lubang benam itu dikesan kira-kira 9.35 malam Sabtu, di lorong paling kanan Jalan Bukit Bintang (menghala Pavilion) bersebelahan Menara Worldwide dan stesen Shell.

Dua lagi lorong paling kanan turut ditutup untuk kerja baik pulih itu. 

Menurutnya, lubang benam itu turut menyebabkan gangguan bekalan air sementara ke Bangunan LTAT, Menara Worldwide dan Yayasan Tun Razak berikutan kerosakan pada tiga paip, bagaimanapun Syabas telah dipanggil untuk melakukan kerja pembaikan malam Sabtu dan bersambung pada Ahad.

Sementara itu, laluan kontra trafik diwujudkan iaitu trafik dari Bukit Bintang menghala Jalan Tun Razak akan dilencongkan ke dua lagi lorong Jalan Jalan Bukit Bintang manakala trafik dari Jalan Tun Razak menghala kawasan Bukit Bintang dilencongkan ke Jalan Eaton. 

Menurut kenyataan itu, beberapa jalan di kawasan Bukit Bintang turut ditutup sempena lawatan Presiden Amerika Syarikat Barack Obama.

Untuk maklumat lanjut, layari laman web MRT di www.mymrt.com.my atau www.mymrt-underground.com.my, Twitter @MRTMalaysia atau  @MyMRTUnderground,

Facebook @MRTMalaysia atau hubungi hotline 1800-82-6868.
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan