Hujan Gagal Tingkat Paras Empangan Sungai Selangor, Catuan Diteruskan - Syabas - Berita Semasa | mStar

Hujan Gagal Tingkat Paras Empangan Sungai Selangor, Catuan Diteruskan - Syabas

Diterbitkan: Sabtu, 5 April 2014 10:28 PM

catuan
(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Hujan sejak beberapa hari lalu masih gagal meningkatkan paras air Empangan Sungai Selangor walaupun berjaya menambah sedikit aliran air di sungai itu, menurut Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas) pada Sabtu.

Syabas berkata, berikutan itu, pelan catuan air akan diteruskan seperti dijadualkan, dan perkara ini telah disahkan oleh Lembaga Urus Air Selangor (LUAS). 

Pengguna diingatkan untuk terus berjimat cermat dalam penggunaan air, serta tidak melakukan sebarang kerosakan, terutamanya kepada sistem paip agihan milik syarikat itu. 

"Para pengguna juga ditegah daripada melakukan aktiviti-aktiviti terlarang dan menyalahi undang-undang semata-mata untuk mendapatkan bekalan air kerana perbuatan ini akan mengakibatkan pembaziran dan kehilangan lebih banyak bekalan air," kata syarikat itu.

Pengguna digalakkan melayari lawan web Syabas di www.syabas.com.my untuk maklumat lanjut mengenai Catuan Bekalan Air Peringkat Pertama, Ketiga dan Keempat yang sedang dilaksanakan di Kuala Lumpur, Putrajaya dan Selangor. 

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan