Sembahyang Khas Untuk MH370 Anjuran MCA Disiar Secara Langsung Ahad Ini - Berita Semasa | mStar

Sembahyang Khas Untuk MH370 Anjuran MCA Disiar Secara Langsung Ahad Ini

Diterbitkan: Jumaat, 4 April 2014 8:56 PM

Dewan San Choon

Dewan San Choon di Wisma MCA bakal menyaksikan upacara sembahyang khas beramai-ramai untuk penumpang dan anak kapal pesawat Malaysia Airlines MH370 yang hilang serta keluarga mereka anjuran MCA, akan disiarkan secara langsung Ahad ini.

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Upacara sembahyang khas beramai-ramai untuk penumpang dan anak kapal pesawat Malaysia Airlines MH370 yang hilang serta keluarga mereka anjuran MCA, akan disiarkan secara langsung Ahad ini.

Dalam kenyataan pada, MCA berkata, siaran langsung secara dalam talian itu akan bermula serentak pada 10 pagi melalui http://www.ustream.tv/channel/mca-tv1.

Katanya, streaming secara langsung itu dibuat bagi membolehkan semua anggota MCA dan orang ramai menyertai aktiviti parti tersebut.

Upacara selama dua jam itu akan diterajui beberapa pertubuhan agama Buddha, termasuk Buddhist Maha Vihara, Buddhist Missionary Society dan Fo Guang Shan Malaysia di Dewan San Choon, Wisma MCA di sini.

Sebelum ini, MCA pernah menyiarkan secara langsung perhimpunan agung tahunannya dan majlis sambutan ulang tahun parti itu.

Tags / Kata Kunci: MCA , Malaysia Airlines , MH370
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan