Ahli MCA Perlu Ikhlas Dan Rendah Diri - Liow

Diterbitkan: Isnin, 27 Januari 2014 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Presiden MCA, Datuk Seri Dr Liow Tiong Lai (kiri) menyampaikan cenderahati kepada ibu tunggal pada Majlis Sambutan Tahun Baru Cina Ibu Tunggal dan Kanak-Kanak di Wisma MCA Selangor pada Ahad.
Presiden MCA, Datuk Seri Dr Liow Tiong Lai (kiri) menyampaikan cenderahati kepada ibu tunggal pada Majlis Sambutan Tahun Baru Cina Ibu Tunggal dan Kanak-Kanak di Wisma MCA Selangor pada Ahad.

KLANG: Turun ke bawah, berkhidmat kepada masyarakat dengan iklhas dan rendah diri. Nasihat itu diberikan oleh Presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai kepada pemimpin akar umbi parti.

"Kami akan menyediakan lebih banyak idea dan memperbaharui strategi untuk rakyat," katanya.

"MCA juga akan mendedahkan cara pembangkang berpolitik yang hanya sekadar propaganda tetapi gagal dalam berkhidmat untuk rakyat," katanya selepas mempengerusikan mesyuarat MCA Selangor di sini pada Ahad.

Pada majlis itu, Liow yang merupakan pengerusi MCA negeri turut mengumumkan barisan exco baharu untuk dilantik menjawat jawatan 15 biro di peringkat negeri.

Banyak muka baharu dilantik selain bekas pengerusinya iaitu, Datuk Donald Lim Siang Chai yang diumumkan sebagai timbalan pengerusi MCA Selangor.

Empat naib pengerusi pula ialah Tan Chong Seng, Goh Ah Ling, Datuk Puah Boon Choon dan Datuk Wong Hock Aun.

Liow turut mengumumkan untuk menubuhkan dua jawatankuasa di Selangor bagi menyelia isu berhubung negeri dan undang-undang syariah.

Jawatankuasa Memantau Isu Kerajaan Negeri dan Polisi akan diterajui oleh Datuk Wong Koon Mun manakala Yip Jiunn Han akan bertanggungjawab terhadap Jawatankuasa Undang-Undang Syariah dan Perlaksaan Polisi.

iklan

Video

Khamis, 17 Ogos 2017 3:02 PM

Seksi? Urusan Saya Dengan Tuhan - Zizi Kirana

Khamis, 17 Ogos 2017 12:30 PM

Erma Reda, Jatuh Talak Satu

Khamis, 17 Ogos 2017 9:00 AM

Wak Doyok Kini Bintang Filem

Rabu, 16 Ogos 2017 3:59 PM

Bahaya Tu Abang Oii...

Rabu, 16 Ogos 2017 12:30 PM

“Senyum Je Pada Haters” - Farisha Irish

Selasa, 15 Ogos 2017 3:28 PM

Raysha Rizrose Pemalu, Bukan Sombong!

Selasa, 15 Ogos 2017 11:59 AM

Keluarga 'Control' Hidup Neera Azizi?

Selasa, 15 Ogos 2017 9:00 AM

Abang Long Fadil 2 Telan Belanja RM 3.2 Juta

Kolumnis

iklan

Iklan