Kerajaan Ambil Serius Isu Bumiputera Dalam GLC - Berita Semasa | mStar

Kerajaan Ambil Serius Isu Bumiputera Dalam GLC

Diterbitkan: Jumaat, 6 Disember 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Pelbagai usul, cadangan dan teguran perwakilan Umno di Perhimpunan Agung Umno 2013 terhadap peluang Bumiputera dalam syarikat berkaitan kerajaan (GLC) diambil serius untuk tindakan lanjut.

Timbalan Menteri Kewangan Datuk Ahmad Maslan berkata adalah menjadi satu keperluan untuk GLC menempatkan wakil mereka ke perhimpunan atau majlis supaya cadangan boleh dimajukan kepada kepimpinan tertinggi mereka.

"Kita sedar perwakilan membangkitkan pelbagai isu berkaitan GLC seperti peluang pekerjaan, penglibatan wanita, memajukan ekonomi usahawan Bumiputera, kewangan, program tanggungjawab korporat dan sebagainya.

"Ini semua turut menjadi catatan saya. Kita ambil berat dan memandang serius apa yang dibangkitkan," katanya selepas melancarkan buku "Menggilap Pemidato Hebat" tulisan Budiman Mohd Zohdi di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) pada Jumaat.

Dalam pada itu, Ahmad yang juga Ketua Penerangan Umno berkata buku tersebut akan diedarkan kepada bahagian dan cawangan Umno sebagai sumber rujukan dalam melahirkan pemidato terhebat parti.

Jelasnya, parti kekurangan pemidato yang mampu menjelaskan pelbagai fakta berkaitan sesuatu isu kepada umum serta menangkis serangan pembangkang.-BERNAMA

   

iklan

Video

Khamis, 12 Julai 2018 1:05 PM

Lempang pelajar ikut suka hati

Selasa, 10 Julai 2018 6:39 PM

Nak 'gugur jantung' tengok pakcik ini memandu

Selasa, 10 Julai 2018 3:06 PM

Pengasuh pijak, hempas anak jagaan

Isnin, 9 Julai 2018 5:30 PM

Ragam si meow & bola!

Jumaat, 6 Julai 2018 5:39 PM

Tak sanggup tengok mayat mangsa kemalangan

Jumaat, 6 Julai 2018 12:48 PM

Durian buah untuk orang kaya?

Khamis, 5 Julai 2018 7:02 PM

Ngeri! Nampak kaki dalam beg baju

Kolumnis

iklan

Iklan