Mukhriz Kesal Insiden Wanita Umno Ditumbuk - Berita Semasa | mStar

Mukhriz Kesal Insiden Wanita Umno Ditumbuk

Diterbitkan: Isnin, 4 November 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Mukhriz (tengah) meninjau kawasan mengundi bagi Pilihan Raya Kecil DUN N20 Sungai Limau di Sekolah Kebangsaan Bukit Besar di Yan, Isnin. -fotoBERNAMA
Mukhriz (tengah) meninjau kawasan mengundi bagi Pilihan Raya Kecil DUN N20 Sungai Limau di Sekolah Kebangsaan Bukit Besar di Yan, Isnin. -fotoBERNAMA

YAN: Menteri Besar Kedah, Datuk Mukhriz Mahathir kesal dengan insiden keganasan apabila seorang petugas Wanita Umno ditumbuk oleh seorang penyokong PAS di Ulu Sedaka di sini, awal pagi Isnin.

Menurut Mukhriz, insiden tersebut mencemari budaya 'politik damai' yang diamalkan sejak hari pertama berkempen pada 23 Oktober lalu.

"Saya terima laporan bahawa salah seorang jentera Wanita kita telah ditumbuk oleh seorang pemuda PAS.

"Ini sangat-sangat mengecewakan kita kerana apa yang digembar-gemburkan sebagai politik damai dicemari dengan insiden seperti ini," katanya ketika ditemui sewaktu melakukan tinjauan di pusat mengundi Sekolah Kebangsaan Bukit Besar di sini.

Sejak proses pengundian dibuka tepat pukul 8 pagi, beberapa insiden ketegangan berlaku membabitkan penyokong Barisan Nasional (BN) dan PAS termasuk 'perang mulut' antara kedua-dua parti politik.

Mengulas lanjut, Mukhriz yang juga Pengerusi BN Kedah menyeru pengundi yang masih belum menunaikan tanggungjawab mereka supaya berbuat demikian tanpa menunggu hingga saat akhir.

"Saya bimbang mengenai kesesakan lalu lintas. Ini mungkin menghalang pengundi daripada keluar untuk mengundi. Jadi kita harap pengundi keluar mengundi seawal mungkin," katanya.

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan