Mohd Azam Rayu Pengundi Nilai Rekod Keluarga - Berita Semasa | mStar

Mohd Azam Rayu Pengundi Nilai Rekod Keluarga

Diterbitkan: Rabu, 30 Oktober 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

YAN: Berbaki empat hari sebelum hari pengundian pada 4 November ini, calon PAS, bagi Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Limau, Mohd Azam Abdul Samat dilihat tidak lagi bersandarkan kepada 'faktor Azizan' untuk merayu undi.

Sebaliknya beliau kini menggunakan latar belakang keluarganya yang dikatakan berpengaruh dan dikenali penduduk setempat sebagai strategi kempennya.

"Penilaian yang perlu diberi perhatian oleh penduduk ialah latar belakang keluarga saya.

"Saya mempunyai rekod keluarga yang baik, semua orang kenal. Tuan-tuan boleh nilai rekod keluarga saya," katanya ketika berucap pada majlis 'turun bendang dan doa awal musim padi' di Kampung Pulau Tembun di Sungai Limau Dalam, di sini, Rabu.

Sebelum ini Mohd Azam seringkali bersandarkan imej dan populariti bekas penyandang kerusi DUN Sungai Limau selama lima penggal, Allahyarham Tan Sri Azizan Abdul Razak.

Malah Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sebelum ini turut mengakui bahawa pengaruh Azizan di DUN Sungai Limau merupakan bonus kepada parti itu untuk mempertahankan kerusi berkenaan.

Mohd Azam merupakan cucu kepada tiga tokoh ulama terkenal di Kedah.

Datuknya, Abdul Hamid Ibrahim pernah bertanding di DUN Sala (sebelum dikenali sebagai DUN Sungai Limau) pada Pilihan Raya Umu 1959.

Keluarganya juga merupakan aktivis PAS di kawasan Bukit Besar dalam DUN Sungai Limau.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan