Mukhriz Ragui Keikhlasan Pemimpin PAS - Berita Semasa | mStar

Mukhriz Ragui Keikhlasan Pemimpin PAS

Diterbitkan: Jumaat, 25 Oktober 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

YAN: Keikhlasan ramai pemimpin PAS peringkat pusat ketika kempen Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Limau dipersoalkan sama ada kebanjiran mereka mahu memenangkan calon pilihan raya atau berkempen untuk masa depan politik mereka sendiri.

Pengerusi Barisan Nasional (BN) Kedah, Datuk Mukhriz Mahathir berkata, beliau meragui komitmen pemimpin pembangkang berkampung di kawasan ini memandangkan PAS bakal berhadapan dengan pemilihan parti November depan.

"Kita sudah letak ke tepi semua yang kita buat selama musim kempen (pemilihan Umno) dan sekarang ini 100 peratus tumpuan kita kepada pilihan raya kecil di sini.

"Ianya sangat berbeza dengan pihak PAS kerana pemilihan mereka adalah pada bulan November.

"Jadi hadirnya pemimpin mereka untuk berkempen (di Sungai Limau) adakah untuk memenangkan calon atau kempen untuk diri mereka sendiri," katanya pada sidang media di Bilik Gerakan BN di sini, Jumaat.

Menteri Besar Kedah itu berkata demikian sebagai reaksi balas mengenai modal kempen pembangkang yang cuba menjatuhkan imejnya apabila tewas pada saingan merebut jawatan Naib Presiden Umno pada pemilihan parti itu baru-baru ini.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan