Rafidah Gesa BN Tarik Sokongan Rakyat Dari Sekarang - Berita Semasa | mStar

Rafidah Gesa BN Tarik Sokongan Rakyat Dari Sekarang

Diterbitkan: Jumaat, 9 Ogos 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Anggota Majlis Tertinggi Umno Tan Sri Rafidah Aziz berkata Barisan Nasional (BN) harus memulakan kempen menarik sokongan rakyat dari sekarang dan tidak menunggu ketika hampir pilihan raya umum ke-14 (PRU14).

"BN juga harus menjalankan program-program untuk menghampiri rakyat secara berterusan dan bukannya kepada ahlinya semata-mata," katanya kepada Bernama, di sini.

Katanya program berbentuk kemasyarakatan harus dilaksana secara bersama dengan parti komponen bagi memperlihatkan kepada umum parti itu mewakili suara semua kaum.

Beliau yang diminta berkongsi pandangan mengenai strategi yang harus diambil BN pada PRU14 nanti, juga berkata parti komponen perlu memperkemaskan jentera masing-masing dengan tumpuna kepada orang muda.

Bekas Ketua Wanita Umno itu berkata BN sebagai parti yang meneraju kerajaan pusat harus melaksanakan transformasi seperti yang dilakukan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dalam kerajaan.

Sejak meneraju kepimpinan negara pada 2009, Najib sangat jelas dengan wawasan Malaysia sebagai negara moden, progresif dan sentiasa memandang ke hadapan dalam mengamalkan demokrasi yang melindungi hak dan kebebasan rakyat, katanya.

Rafidah, 70, yang memegang portfolio perdagangan antarabangsa dan industri selama 21 tahun dari 1987 hingga 2008, antara menteri yang lantang bersuara di peringkat antarabangsa.

Bekas Anggota Parlimen Kuala kangsar itu juga antara pemimpin Umno paling lama berkhidmat dalam parti khususnya dalam Wanita Umno. - BERNAMA

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan