Pengguna Marah Video Hussain Najadi Ditembak Dimuat Naik Di Facebook - Berita Semasa | mStar

Pengguna Marah Video Hussain Najadi Ditembak Dimuat Naik Di Facebook

Diterbitkan: Rabu, 31 Julai 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: Sebuah video yang diambil beberapa minit selepas pakar kewangan Hussain Ahmad Najadi ditembak mati telah dimuat naik di Facebook - suatu perbuatan yang telah menimbulkan rasa tidak senang oleh beberapa pengguna laman rangkaian sosial ini.

Beberapa orang berpendapat tindakan memuat naik itu sebagai tidak menghormati mangsa dan keluarganya manakala terdapat juga yang meminta ia dikeluarkan.

Cindy Antoinette Fernandez mengulas mengenai video itu, berkata bahawa video itu "sangat tidak menghormati mangsa dan keluarga".

Sun Line menulis: "Tidak ada sebab untuk memuat naik, atau untuk berkongsi. Mereka yang melakukan ini perlu lebih peka terhadap perkara-perkara seperti kesedihan peribadi pada masa depan."

"Video ini tidak boleh dimuat naik pertama sekali kerana ia adalah sensitif untuk berbuat demikian," kata Desmond Yap Weei Kee.

Mohd Hilmi Hassan menulis: "Tolong padam video ni."

Video 30 saat itu menunjukkan Najadi di tempat letak kereta dalam keadaan berlumuran darah.

Terdapat juga seorang wanita, dipercayai isterinya berusia 49 tahun memangku kepalanya di pangkuannya sambil duduk di atas tanah.

Wanita itu kelihatan mempunyai luka pada lengannya, sesuai dengan kenyataan polis bahawa isteri Najadi telah ditembak di tangan kiri dan paha kanan.

Najadi telah ditembak pada jarak dekat dan meninggal dunia di tempat kejadian.

Video ini juga menunjukkan seorang wanita yang tidak dikenali memeriksa nadi dan menenangkan wanita itu yang dalam kebingungan, manakala yang lain hanya memerhati.

Pengguna lain, Woei Hern memuji tindakan wanita yang tidak dikenali itu.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan