Pak Lah Berkerusi Roda Hadir Ke Forum - Berita Semasa | mStar

Pak Lah Berkerusi Roda Hadir Ke Forum

Diterbitkan: Jumaat, 19 Julai 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Pak Lah mengejutkan ramai apabila hadir berkerusi roda pada Forum Kepimpinan Asean ke-10, Khamis.
Pak Lah mengejutkan ramai apabila hadir berkerusi roda pada Forum Kepimpinan Asean ke-10, Khamis.

PETALING JAYA: Bekas Perdana Menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi mengejutkan banyak pihak apabila beliau tiba di Forum Kepimpinan Asean ke-10 dengan berkerusi roda.

Abdullah tidak pula menunjukkan sebarang tanda-tanda beliau sedang sakit, malah berada dalam 'mood' yang ceria semasa menyampaikan ucaptama pada forum, Khamis.

Pembantu pegawai khasnya, Teoh Ai Hua berkata, Abdullah mengalami radang di perantara tisu atau selulitis di kaki kiri beliau sejak enam minggu lalu.

"Beliau telah dinasihatkan oleh doktor untuk tidak berjalan begitu banyak kerana ia akan membebankan kakinya.

"Tetapi beliau merasakan adalah tugasnya untuk membuka forum ini kerana tajuk yang begitu erat dengan hatinya," kata Teoh.

Abdullah telah berkhidmat paling lama sebagai Menteri Luar Malaysia.

Ketika meninggalkan forum dengan isterinya Tun Jeanne Abdullah, peserta forum kelihatan bersesak di sekeliling beliau untuk mendoakan kesihatannya.

Dalam ucapannya, Abdullah berkata Asean, yang telah berkembang dalam pesat masih memerlukan lebih banyak kerja yang perlu dilakukan.

"Dengan manfaat yang besar dan ganjaran yang diperolehi daripada integrasi ekonomi yang lebih erat, adalah wajar untuk mengutamakan integrasi ekonomi atas kepentingan lain," katanya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan