Tiada Komen Mengenai Jawatan Menteri Hingga Saya Angkat Sumpah Senator - Wahid - Berita Semasa | mStar

Tiada Komen Mengenai Jawatan Menteri Hingga Saya Angkat Sumpah Senator - Wahid

Diterbitkan: Sabtu, 18 Mei 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Abdul Wahid (kiri)bersama dengan Pengurus Besar Legoland Malaysia Siegfried Boers merasmikan model Menara Maybank yang diperbuat daripada kiub lego di Taman Tema Legoland, Nusajaya pada Sabtu
Abdul Wahid (kiri)bersama dengan Pengurus Besar Legoland Malaysia Siegfried Boers merasmikan model Menara Maybank yang diperbuat daripada kiub lego di Taman Tema Legoland, Nusajaya pada Sabtu

NUSAJAYA: Datuk Seri Abdul Wahid Omar engan mengulas mengenai pelantikannya sebagai Menteri di Jabatan Perdana Menteri sehingga beliau mengangkat sumpah sebagai Senator bulan depan.

"Saya tidak dapat memberi komen mengenai tugas sebagai menteri dalam barisan Kabinet baru sehingga saya memulakan tugas dengan Kerajaan Persekutuan," katanya kepada pemberita pada sidang media selepas merasmikan bangunan Menara Maybank yang diperbuat daripada kiub Lego di Taman Tema Legoland pada Sabtu.

Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Maybank itu berkata fokus utama beliau adalah meneruskan perkhidmatannya dengan bank berkenaan sebelum mengangkat sumpah sebagai Senator.

Abdul Wahid berkata beliau akan mengangkat sumpah pada Selasa, 4 Jun dan akan memulakan tugas sebagai Menteri di Jabatan Perdana Menteri yang bertanggungjawab terhadap Unit Perancang Ekonomi (EPU) keesokan harinya.

Beliau berkata antara tugasan terakhirnya sebelum meninggalkan industri perbankan adalah mengumumkan keputusan suku tahun pertama bank berkenaan pada Khamis, 23 Mei.

Ditanya siapa yang bakal menjadi pengganti beliau, Abdul Wahid berkata ahli lembaga pengarah telah mengenal pasti beberapa calon namun enggan mendedahkan beberapa nama yang telah disenarai pendek bagi jawatan Presiden dan CEO.

"Ia akan merupakan pemilihan ketat tetapi siapa yang dipilih (menggantikan saya), saya yakin, dia adalah pilihan terbaik mengetuai Maybank," ujarnya.

   

iklan

Video

Khamis, 12 Julai 2018 1:05 PM

Lempang pelajar ikut suka hati

Selasa, 10 Julai 2018 6:39 PM

Nak 'gugur jantung' tengok pakcik ini memandu

Selasa, 10 Julai 2018 3:06 PM

Pengasuh pijak, hempas anak jagaan

Isnin, 9 Julai 2018 5:30 PM

Ragam si meow & bola!

Jumaat, 6 Julai 2018 5:39 PM

Tak sanggup tengok mayat mangsa kemalangan

Jumaat, 6 Julai 2018 12:48 PM

Durian buah untuk orang kaya?

Khamis, 5 Julai 2018 7:02 PM

Ngeri! Nampak kaki dalam beg baju

Kolumnis

iklan

Iklan