PKR Dakwa Papa Gomo Dan Wan Muhammad Azri Individu Yang Sama - Berita Semasa | mStar

PKR Dakwa Papa Gomo Dan Wan Muhammad Azri Individu Yang Sama

Diterbitkan: Selasa, 26 Mac 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

 Papa Gomo
Papa Gomo

PETALING JAYA: Parti Keadilan Rakyat (PKR) mendakwa rekod Imigresen menunjukkan penulis blog, Papa Gomo dan Wan Muhammad Azri Wan Deris adalah individu yang sama.

Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli mendakwa rekod Imigresen menunjukkan tarikh lahir Wan Muhammad Azri adalah sama dengan kad pengenalan polis dan kad pengenalan awam miliknya.

"Rekod Imigresen pada 2010 menunjukkan tarikh lahir Wan Muhammad Azri ialah 21 Januari 1983 dan maklumat berkenaan sepadan dengan kedua-dua dokumen miliknya iaitu kad pengenalan awam dan kad pengenalan polis,” katanya pada sidang media di ibu pejabat PKR pada Selasa.

Bagaimanapun satu daripada rekod berkenaan, tidak menunjukkan bahawa kedua-dua identiti tersebut digunakan dalam pasport yang sama, namun Rafizi mendakwa surat- menyurat mahkamah membuktikan alamat Wan Muhammad Azri untuk kedua-dua identiti, adalah sama iaitu di Danau Kota.

"Saya akan bincang dengan peguam sama ada maklumat ini (alamat Wan Muhammad Azri) boleh didedahkan atau tidak, kerana perkara ini telah masuk mahkamah,” katanya.

Rafizi juga mendakwa ahli keluarga Papa Gomo termasuk bekas isterinya, Belinna akan muncul semasa perbicaraan kes saman ke atas penulis blog itu bagi membuktikan bahawa beliau sememangnya Wan Muhammad Azri.

Minggu lalu, Anwar telah memfailkan saman fitnah terhadap bloger Papa Gomo berhubung video seks yang didakwa melibatkan Ketua Pembangkang itu.

Anwar menuntut ganti rugi RM100 juta daripada bloger, yang namanya dinyatakan dalam tuntutan sebagai Wan Muhammad Azri Wan Deris.

Pada 16 Mac www.papagomo.com memaparkan gambar tunggal hitam-putih yang menunjukkan bahagian belakang seorang lelaki berbogel di dalam bilik hotel.

Paparan itu juga menyediakan pautan ke laman blog lain dipanggil "Aksi si Raja Goyang", yang menyiarkan 13 gambar yang menunjukkan dua lelaki meraba-raba dan mencium satu sama lain, kononnya diambil dari video yang sama.

Anwar telah menafikan bahawa beliau adalah lelaki dalam video berkenaan.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan