Pengorbanan Akan Bawa Kejayaan Kepada Parti - PM

Diterbitkan: Ahad, 16 September 2012 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

PEKAN: Sebuah parti yang mahu meraih kejayaan perlu memperkukuhkan perjuangan yang bermakna, kata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Beliau berkata, apa-apa perjuangan pun mesti direstui dan diberkati oleh Allah.

“Jai apa yang perlu kita lakukan supaya Allah merestui perjuangan kita? Jika kita berjuang mengikut jalan-Nya dan secara teratur, maka Allah pasti akan memberi rahmatNya,” kata Najib di mesyuarat perwakilan Umno bahagian Pekan pada Sabtu.

Presiden Umno itu menggesan para anggota parti supaya mengenepikan kepentingan diri mereka dan isu-isu kecil bagi memastikan kejayaan parti.

"Selagi kita sanggup berkorban dan bertindak seperti membina sebuah bangunan yang kukuh, kita akan melihat kejayaan dalam pilihan raya umum," kata Najib.

Beliau juga berkata, Umno meraih banyak pencapaian sepanjang tempoh 55 tahun kepimpinannya tetapi pembangkang masih menafikan kejayaan parti.

"Baru-baru ini, seorang pemimpin pembangkang datang ke Pekan dan berkata beliau tidak nampak apa-apa pembangunan, saya tertanya-tanya di mana matanya?" soalnya.

Najib, yang juga Ahli Parlimen Pekan, menyenaraikan rentetan projek di kawasannya seperti pembangunan Universiti Malaysia Pahang, sebuah hotel empat bintang dan menaik taraf lebuh raya Kuantan-Pekan.

"Siapa yang mengatakan terdapat tiada pembangunan? Hanya yang buta hati dan tiada visi tidak boleh melihatnya. Ubat yang terbaik adalah untuk mengajar mereka pada pilihan raya akan datang," katanya.

iklan

Video

Selasa, 19 September 2017 2:00 PM

Keluh-Kesah Jalil Hamid

Selasa, 19 September 2017 9:00 AM

Kau Buat #OOTD Pun Riaklah! - Wak Doyok

Isnin, 18 September 2017 2:30 PM

Belum Masa Gantung Skrip – Naim Daniel

Jumaat, 15 September 2017 2:00 PM

Cassidy Malu Cakap Melayu?

Jumaat, 15 September 2017 9:00 AM

#akuStar: Payslip - Semangat Yang Hilang

Khamis, 14 September 2017 4:00 PM

Farida Jalal Mahu Lebih Kolaborasi Malaysia-Bollywood

Khamis, 14 September 2017 9:00 AM

Faye Kusairi Menangis Tonton Diri Sendiri

Rabu, 13 September 2017 2:00 PM

Saya Tak Jual Rupalah! - Erwin Dawson

Kolumnis

iklan

Iklan