Saya Punyai Visi Jelas Untuk Negara - Najib - Berita Semasa | mStar

Saya Punyai Visi Jelas Untuk Negara - Najib

Diterbitkan: Khamis, 22 Mac 2012 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, beliau mempunyai visi yang jelas dan memahami apa yang perlu dicapai untuk negara.

“Tetapi untuk melihatnya berlaku, kita perlu menang dalam pilihan raya umum akan datang,” katanya dalam satu temuramah bersama stesen radio 988 FM pada Khamis.

Ketika ditanya sama ada beliau mempunyai “teman yang baik” dalam politik, Najib berkata, beliau mempunyai teman-teman yang bersamanya yang bersedia untuk mengetepikan agenda politik dan bermatlamatkan untuk yang lebih baik.

Bagaimanapun, beliau berkata, ramai pihak yang mempunyai kepentingan dan matlamat dalam politik.

“Katakanlah, seorang wakil rakyat itu tidak diingini, saya perlu mendengar rakyat. Tetapi apa yang diamati, saya akan dipersalahkan sekiranya membuat gesaan mengenainyam” katanya kepada para pendengar.

Beliau menjelaskan bahawa sekiranya (kedudukan) seseorang ahli politik telah merundum, ia disebabkan rakyat telah hilang keyakinan terhadapnya.

“Mereka tidak seharusnya menyalahkan pemimpin,” katanya dalam sesi temuramah bersama penyampai radio, Tan Yi Hui dan Sam Mak.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan