Saya Mahu Pembunuh Merasai Apa Yang Anak Saya Rasai - Ibu Dirang

Diterbitkan: Rabu, 14 Mac 2012 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

JOHOR BAHRU: Ibu kanak-kanak berusia lima tahun, Nurul Nadirah Abdullah yang mayatnya ditemui hangus, Khamis lepas, mahu orang yang membunuh anak perempuannya dihukum dengan sewajarnya.

Roselyn Alan, 25, berkata dia tidak faham mengapa ada pihak yang mahu berbuat demikian kepada anak perempuannya.

"Dia hanya seorang kanak-kanak. Saya sukar untuk memaafkan pembunuh. Saya mahu si pelaku melalui apa yang anak perempuan saya lalui," katanya kepada pemberita di kediamannya di Seri Delima Flat di Bandar Seri Alam.

Ibu masih bersedih ini berkata dia tidak faham bagaimana seseorang boleh bertindak kejam sedemikian kepada anak perempuannya, yang lebih mesra dikenali sebagai Dirang.

"Saya benar-benar tidak tahu apa yang anak perempuan saya lakukan sehingga dia terpaksa melalui semua ini," katanya, sambil menambah bahawa dia tidak dapat makan atau minum sejak polis memberitahu berita buruk itu pada pukul 6.40 petang, hari Isnin.

Roselyn berkata pada hari kehilangan Dirang, kanak-kanak itu sebenarnya telah memeluknya dan bertanya sama ada Roselyn menyayanginya.

"Dia kemudian keluar untuk membeli sebungkus mi segera dan telur dan saya tidak pernah menyangka bahawa saat itu menjadi kali terakhir saya berjumpa dengannya," katanya, sambil menambah bahawa dia tidak mempunyai musuh dan keluarganya adalah miskin dan tidak masuk akal untuk seseorang untuk menculik anak perempuannya.

Dilaporkan bahawa Dirang hilang pada 1 Mac selepas menuju ke kedai runcit berdekatan untuk membeli mi segera dan telur.

Polis kemudiannya pada hari Isnin mengesahkan bahawa mayat hangus yang ditemui pada 8 Mac ialah Dirang.

Sementara itu, Pengerusi Jawatankuasa Wanita, Pembangunan Keluarga, Kesihatan dan Masyarakat Negeri Dr Robia Kosai berkata, jabatan kebajikan akan terus memberikan kaunseling kepada keluarga selama mana yang mereka perlukan.

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan