Timbul 'Kekecohan' Di Kedah Azizan Dimasukkan Ke Hospital - Berita Semasa | mStar

Timbul 'Kekecohan' Di Kedah Azizan Dimasukkan Ke Hospital

Diterbitkan: Khamis, 8 Mac 2012 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

ALOR SETAR: Kedamaian di Kedah sedikit tergugat apabila berlaku kekecohan di negeri ini walaupun Menteri Besar Datuk Seri Azizan Abdul Razak hanya menjalani pemeriksaan rutin perubatan di hospital di sini.

Timbul spekulasi bahawa pesuruhjaya PAS negeri yang berusia 72 tahun dan mempunyai masalah kesihatan ini, mengalami serangan jantung tetapi ia ternyata tidak benar kerana dia beliau hanya pergi untuk pemeriksaan mata.

Setiausaha Akhbar Azizan, Mohd Helmi Khalid berkata Azizan pergi mendapatkan rawatan mata susulan di Hospital Sultan Bahiyah berikutan pembedahan katarak beberapa tahun yang lalu.

Beliau berkata, Azizan telah dimasukkan ke hospital pada hari Isnin dan akan dibenarkan keluar, Khamis.

"Beliau dijangka akan pulang ke pejabat pada hari yang sama," katanya.

Antara mereka yang melawat Azizan ialah Naib Presiden PAS Salahuddin Ayub, Pengarah Pilihan Raya, Dr Mohd Hatta Ramli, pemimpin-pemimpin parti negeri dan beberapa ahli majlis eksekutif negeri.

Pengerusi Jawatankuasa Maklumat Kedah Abdul Ghani Ahmad berkata, Azizan telah pergi ke hospital pada hari Sabtu tetapi tidak mahu ditahan kerana dia terpaksa menghadiri mesyuarat untuk menyelesaikan isu pemberontak 'PAS Kedah di Sri Mentaloon, kediaman rasminya.

Ahli Parlimen Pokok Sena yang juga ahli jawatankuasa PAS pusat Datuk Mahfuz Omar, berkata pemeriksaan mata Azizan telah lama dijadualkan, sambil menambah suara Azizan kedengaran "kuat dan sihat" apabila dia bercakap dengan beliau, Rabu.

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan