Pelajar Berterima Kasih Terhadap Baucar Buku - Najib - Berita Semasa | mStar

Pelajar Berterima Kasih Terhadap Baucar Buku - Najib

Diterbitkan: Rabu, 1 Februari 2012 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: Ramai pelajar di negara ini berterima kasih kepada Kerajaan kerana memberi mereka baucar buku sebanyak RM200, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Beliau berkata ramai pelajar telah mengucapkan terima kasih kepada Kerajaan melalui laman web Twitter rangkaian sosial, dan ini menunjukkan bahawa Kerajaan tidak pernah melupakan mereka.

Sebagai balasan di Twitter, beliau dilihat sebagai "Perdana menteri paling 'cool' setakat ini", dan Najib menjawab dalam akaun Twitter beliau, "Tidak pasti menjadi PM paling 'cool' setakat ini, tetapi saya hanya mahu melibatkan diri dengan anak-anak muda dalam cara yang dapat difahami. "

Beliau juga menggesa orang ramai untuk sama-sama membantu membangunkan Wilayah Persekutuan yang bersih, indah dan mampan bersempena dengan Hari Wilayah Persekutuan, Rabu.

Najib telah memulakan satu tinjauan pendapat di laman web peribadi beliau, bertanya pelajar sama ada mereka telah menebus baucar buku mereka.

Kira-kira 50% atau 480 daripada 962 undi menunjukkan "Ya."

Ketika membentangkan Bajet 2012 tahun lepas, Najib mengumumkan bahawa pelajar Tingkatan Enam dan pelajar-pelajar pengajian tinggi akan menerima baucar buku bernilai RM200.

Baucar hanya sah untuk tiga bulan dari 1 Januari hingga 31 Mac, dan boleh digunakan di mana-mana kedai buku yang mengambil bahagian dalam skim baucar buku 1Malaysia.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan