Media Diminta Siar Kes Penyelewengan Koperasi - Berita Semasa | mStar

Media Diminta Siar Kes Penyelewengan Koperasi

Diterbitkan: Sabtu, 10 Disember 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob meminta media menyiarkan berita mengenai kes penyelewengan serta pendakwaaan ke atas koperasi, termasuk yang menjalankan skim cepat kaya.

Beliau berkata ini dapat mendidik masyarakat menjadi pengguna bijak dan tidak mudah tertipu dengan pihak yang tidak bertanggungjawab.

"Pada masa sama, kisah kejayaan koperasi juga wajar disiarkan sebagai pendorong kepada orang ramai untuk menganggotai koperasi," katanya pada Malam Mesra Media 2011 anjuran bersama Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) dan Kelab Akhbar Kebangsaan (NPC) di sini, malam tadi.

Ismail Sabri juga meminta SKM menjalinkan kerjasama lebih erat dengan media bagi membantu kerajaan memberi penjelasan kepada rakyat mengenai fungsi utama badan itu.

"Peranan media amat diperlukan dalam pembangunan negara khasnya dalam membentuk pemikiran positif rakyat terhadap dasar serta program yang dirancang oleh kerajaan," katanya.

Pada majlis itu, Presiden NPC Mokhtar Hussain menerima cek bernilai RM5,000 daripada SKM untuk kegiatan kebajikannya. - BERNAMA

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan