Jangan Jadi Nasi Sudah Menjadi Bubur, Kata Muhyiddin - Berita Semasa | mStar

Jangan Jadi Nasi Sudah Menjadi Bubur, Kata Muhyiddin

Diterbitkan: Rabu, 23 November 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

PASIR MAS: Semua pemimpin dan anggota Umno perlu memupuk perpaduan yang erat di kalangan mereka bagi mengelak "nasi sudah menjadi bubur" dan ditolak rakyat.

Timbalan Presiden Umno Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata yang amat perlu diselesaikan ialah masalah dalaman parti kerana ini dapat membantu ke arah mendapatkan sokongan rakyat pada pilihan raya umum akan datang.

"Masalah yang timbul perlu diselesaikan segera dengan semua pihak perlu bekerjasama dan menghormati di antara satu sama lain.

"Saya ingin tegaskan bahawa pokok kepada segala-galanya adalah perpaduan. Kalau ada masalah, selesaikan dengan segera jangan tunggu dekat pilihan raya baru bertindak.

"Sebelum nasi menjadi bubur bekerjasama sesama kita dan terima baiklah sesiapa sahaja yang dipilih untuk menjadi pemimpin kita kelak," katanya ketika berucap pada Majlis Pemimpin Bersama Rakyat Parlimen Pasir Mas di sini, Rabu.

Muhyiddin berkata kelemahan yang berlaku sebelum ini menyebabkan pembangkang banyak meraih kerusi pada pilihan raya umum lepas dan pilihan raya akan datang merupakan cabaran besar kepada Umno untuk mengembalikan keyakinan rakyat.

"Kita mesti bersatu barulah kita dapat menghadapi cabaran daripada musuh-musuh kita di luar sana," tambahnya.

Turut hadir Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan Datuk Seri Mustapa Mohamed, Timbalan Pengerusinya Datuk Dr Awang Adek Hussin, Ketua Umno Bahagian Pasir Mas Datuk Hanafi Mamat dan Ketua Umno Bahagian Rantau Panjang Datuk Abdullah Mat Yassin.

Pada majlis itu, Muhyiddin yang juga Timbalan Perdana Menteri turut menyampaikan bantuan dana sebanyak RM600,000 kepada Maahad Tahfiz Ismailiah dan wang bantuan persekolahan sebanyak RM100 kepada pelajar-pelajar sekolah di daerah itu. - BERNAMA

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan