10 Pasangan MyIdol Raja Sehari 1Malaysia 1Pasangan Diijab Kabul Beramai-ramai - Berita Semasa | mStar

10 Pasangan MyIdol Raja Sehari 1Malaysia 1Pasangan Diijab Kabul Beramai-ramai

Diterbitkan: Jumaat, 21 Oktober 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KUALA TERENGGANU: Sepuluh pasangan yang menjadi peserta MyIdol Raja Sehari 1Malaysia 1Pasangan selamat diijabkabulkan secara beramai-ramai di Masjid Kristal, Taman Tamadun Islam (TTI) di sini pada Jumaat. Majlis akad nikah di hadapan hampir 1,000 tetamu termasuk anggota keluarga pengantin disempurnakan bekas Pesuruhjaya Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Terengganu (JHEAT) Datuk Ismail Ali.

Kesemua pasangan itu akan disandingkan pada majlis khas di Dataran Shah Bandar, dekat sini Sabtu malam, yang akan turut dihadiri Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Said.

Pegawai Pembangunan Parlimen Kuala Terengganu Datuk Wan Ahmad Farid Wan Salleh ketika ditemui pemberita, berkata 10 pasangan itu adalah mereka yang terpilih daripada lebih 100 pasangan yang memohon untuk menyertai program yang bermula sejak Jun lepas.

"Kesemua kos perkahwinan pasangan ini termasuk wang tunai RM5,000 dan pakej berbulan madu ditaja sepenuhnya oleh penganjur yang disokong pelbagai agensi kerajaan dan swasta di Terengganu," katanya. Wan Ahmad Farid, yang juga Ketua Umno Bahagian Kuala Terengganu, berkata berdasarkan sambutan hangat yang diberikan terhadap program tersebut kali ini, pihaknya bersedia untuk mempertimbangkan agar ia terus diadakan pada tahun depan. - BERNAMA

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan