DAP Tarik Balik Penggantungan Manoharan - Berita Semasa | mStar

DAP Tarik Balik Penggantungan Manoharan

Diterbitkan: Sabtu, 8 Oktober 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC) DAP mengetepikan hukuman gantung selama enam bulan yang dikenakan terhadap Anggota Dewan Undangan Negeri Kota Alam Shah M. Manoharan berhubung kenyataannya tentang bendera Malaysia, kata kenyataan yang dikeluarkan ibu pejabat kebangsaan parti itu pada Sabtu.

Kenyataan itu berkata pada mesyuaratnya malam tadi, CEC membuat keputusan menggantikan tindakan penggantungan itu dengan memberi amaran keras kepada Manoharan setelah mengambil kira bahawa anggotanya itu menunjukkan rasa sesal dengan memohon maaf dan membuang dengan segera komen yang disiarkan dalam Facebooknya.

Jawatankuasa itu membuat keputusan tersebut berikutan rayuan yang dikemukakan Manoharan berhubung penggantungan yang dikenakan terhadapnya oleh jawatankasua disiplin DAP.

Kenyataan itu juga berkata CEC bagaimanapun mengekalkan penggantungan selama enam bulan yang dikenakan terhadap Anggota Dewan Undangan Negeri Bentayan Gwee Tong Hiang kerana perbuatan penyalahgunaan kuasa berhubung dana parti.

CEC menolak rayuan Gwee yang dikenakan penggantungan bermula 27 Sept lepas, kata kenyataan itu. - BERNAMA

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan