Lagu Rasmi Wilayah Persekutuan Dipergiatkan Di Peringkat Institusi Pendidikan - Nong Chik - Berita Semasa | mStar

Lagu Rasmi Wilayah Persekutuan Dipergiatkan Di Peringkat Institusi Pendidikan - Nong Chik

Diterbitkan: Ahad, 12 Jun 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Kementerian Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar akan mempergiatkan promosi lagu rasmi Wilayah Persekutuan terutamanya di peringkat institusi pendidikan.

Menterinya Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin berkata lagu tersebut perlu dipromosikan untuk menerapkan semangat dan rasa tanggungjawab dalam menjaga keharmonian Wilayah Persekutuan.

"Tujuan utama kita supaya masyarakat lebih bersikap perihatin dan sayangkan Wilayah Persekutuan kerana kebanyakan penduduk datang ke sini (Wilayah Persekutuan) dan mencari sumber rezeki di sini," katanya kepada media selepas majlis Anugerah Cemerlang Yayasan Wilayah Persekutuan di sini, Ahad.

Beliau berkata kementeriannya akan mengadakan perbincangan dengan jabatan-jabatan yang terlibat sama ada daripada pihak kerajaan atau swasta bagi menjayakan promosi lagu ini.

"Perbincangan akan diadakan dalam tempoh terdekat ini, bagaimanapun promosi ini harus bermula dari peringkat sekolah bagi mendidik pelajar-pelajar untuk cintakan Wilayah Persekutuan," katanya.

Lagu rasmi Wilayah Persekutuan iaitu 'Maju dan Sejahtera' dilancarkan Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin sempena sambutan Hari Wilayah Persekutuan 2011. - BERNAMA

   

iklan

Video

Khamis, 12 Julai 2018 1:05 PM

Lempang pelajar ikut suka hati

Selasa, 10 Julai 2018 6:39 PM

Nak 'gugur jantung' tengok pakcik ini memandu

Selasa, 10 Julai 2018 3:06 PM

Pengasuh pijak, hempas anak jagaan

Isnin, 9 Julai 2018 5:30 PM

Ragam si meow & bola!

Jumaat, 6 Julai 2018 5:39 PM

Tak sanggup tengok mayat mangsa kemalangan

Jumaat, 6 Julai 2018 12:48 PM

Durian buah untuk orang kaya?

Khamis, 5 Julai 2018 7:02 PM

Ngeri! Nampak kaki dalam beg baju

Kolumnis

iklan

Iklan