Din Nafi Bersubahat Dengan Raja Petra - Berita Semasa | mStar

Din Nafi Bersubahat Dengan Raja Petra

Diterbitkan: Khamis, 14 April 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: Blogger Din Merican, yang dikaitkan oleh Raja Petra Kamaruddin (RPK) sebagai salah seorang individu yang menuduh isteri Perdana Menteri, Datun Seri Rosmah Mansor terlibat dengan pembunuhan Altantuya Shaariibuu, menafikan pembabitannya dalam komplot itu.

Din yang terkejut dengan dakwaan Raja Petra semasa di temu bual oleh TV3 berkata, dia tidak mengetahui bahawa pemilik portal Malaysia Today itu mahu membuat akuan bersumpah menuduh Datuk Seri Najib Tun Razak, yang pada ketika itu Timbalan Perdan Menteri dan Rosmah terlibat dengan kes berkenaan.

Dia turut mendakwa tidak pernah terlibat dengan komplot yang dikatakan didalangi oleh Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim.

“Saya pernah bersama kumpulan Tan Sri Khalid Ibrahim (Menteri Besar Selangor) bukan Anwar. Pada waktu itu orang dah bosan dengan Pak Lah (bekas Perdana Manteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi). Tiada kena menegna dengan cubaan menghalang Najib dari menggantikan Pak Lah. Saya juga tidak pernah mengaitkan Najib.

"Dalam blog, saya fokus kepada isu bukan membuat tuduhan liar," tegasnya.

Sementara itu, Anwar mengirimkan Twitter sebagai reaksi kepada pendedahan Raja Petra itu.

“Pilihan raya Sarawak,” kata Anwar pada Rabu selepas individu yang menggunakan nama sivamsubang dalam Twitter berkata pendedahan itu adalah cubaan memburukkan nama Ketua Pembangkang tersebut.

Dalam pada itu, seorang lagi individu yang disebut Raja Petra iaitu John Pang, tidak dapat dihubungi.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan