Sertai Kaji Selidik Mingguan mStar di mStar Online - Berita Semasa | mStar

Sertai Kaji Selidik Mingguan mStar di mStar Online

Diterbitkan: Khamis, 7 April 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: Sisipan akhbar Mingguan mStar, yang diterbitkan bersama akhbar Sunday Star sedang melalui proses kaji selidik menerusi portal mStar Online bermula Isnin lalu.

Proses tersebut berlangsung untuk melihat respons orang ramai terhadap isi kandungan sisipan berkenaan selain berusaha untuk menambahbaikkan lagi pengisiannya sejak diterbitkan pada 28 Mac tahun lalu.

Pengarang Bersekutu Mingguan mStar dan mStar Online, Rozaid A.Rahman berkata, kaji selidik itu amat penting untuk mengetahui sejauh manakah minat orang ramai terhadap sisipan berkenaan yang sudah berusia lebih setahun.

“Usaha ini untuk membolehkan para pembaca khususnya mereka yang tinggal di luar Lembah Klang memberi respons sama ada positif atau sebaliknya bagi membolehkan pihak kami memperkemaskan lagi sisipan berkenaan,” katanya.

Akhbar Mingguan mStar kini hanya diterbitkan di sekitar Lembah Klang iaitu Kuala Lumpur, Petaling Jaya, Putrajaya dan Shah Alam serta boleh didapati di outlet 7-Eleven di Lembah Klang.

Ia juga merupakan akhbar mingguan berbahasa Malaysia yang pertama yang diterbitkan bersama akhbar mingguan berbahasa Inggeris di Semenanjung Malaysia.

Bermula Isnin lalu, ia diterbitkan secara digital menerusi portal mStar Online bagi membolehkan pembaca di luar Lembah Klang yang selama ini tidak berpeluang menatap sisipan itu membuat penilaian mengenainya.

Rozaid berkata, dalam tempoh kaji selidik ini, pihaknya akan menyiarkan sisipan berkenaan selama empat minggu berturut-turut iaitu setiap hari Isnin iaitu sehari selepas edisi cetak sisipan itu berada di pasaran.

Katanya, pembaca boleh klik pada pautan sisipan itu yang terdapat pada sebelah kanan atas portal mStar Online serta membacanya sehingga habis pada setiap kandungan.

“Pada helaian akhir akhbar versi digital itu, pembaca perlu menjawab beberapa soalan mudah bagi membolehkan pihak kami menilai mengenai minat pembaca terhadap sisipan tersebut,” katanya.

Tambah Rozaid, setiap hari Isnin sehingga akhir bulan ini, orang ramai boleh melayari sisipan tersebut untuk melihat bahan-bahan menarik yang disiarkan merangkumi berita dan rencana hiburan, isu semasa, gaya hidup trendi, laporan eksklusif, sukan dan juga tip kecantikan dan banyak lagi.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan