Lebih 15,000 Dijangka Hadir Jamuan Bersama PM di P.Pinang - Berita Semasa | mStar

Lebih 15,000 Dijangka Hadir Jamuan Bersama PM di P.Pinang

Diterbitkan: Jumaat, 1 April 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

GEORGE TOWN: Lebih 15,000 rakyat daripada pelbagai kaum dijangka menghadiri majlis Jamuan Rakyat Bersama Perdana Menteri di Balik Pulau dekat sini sebagai meraikan lawatan sehari Datuk Seri Najib Tun Razak ke Pulau Pinang esok.

Setiausaha Barisan Nasional (BN) Pulau Pinang, Datuk Seri Dr Hilmi Yahaya berkata majlis jamuan secara terbuka kepada semua rakyat itu diadakan di perkarangan Masjid Permatang Pasir di Balik Pulau.

"Masakan lauk pauk lebih 1,000 ekor ayam dan 100 ekor lembu itu disediakan secara gotong-royong dan kita pelawa rakyat dari seluruh negeri untuk menghadiri majlis itu bagi bertemu secara bersemuka dengan Perdana Menteri," katanya kepada BERNAMA di sini, Jumaat.

Kata Hilmi, Najib juga dijangka menyampaikan amanat ringkas untuk rakyat Pulau Pinang sempena lawatannya pada majlis itu yang dijangka diadakan pada 12 tengah hari.

Perdana Menteri dijangka tiba pada 9.30 pagi di Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang dan memulakan lawatan bertemu 500 pemandu teksi di negeri ini.

Najib kemudiannya akan membuat tinjauan di Pasar Awam Taman Tun Sardon di Gelugor, Pasar Awam Jelutong, Pasar Awam Kampung Melayu dan Pasar Padang Tembak sebelum menghadiri majlis jamuan bersama rakyat di Balik Pulau.

Pada sebelah petang pula, Najib dijadual bertemu dengan pemimpin BN negeri di Hotel Equatorial sebelum bertemu rakan-rakan Facebook di hotel yang sama.

Beliau juga dijangka menyaksikan persembahan Kebudayaan India di Arena Sukan Antarabangsa Pulau Pinang (PISA) dan menghadiri majlis makan malam anjuran Persatuan Bola Sepak Pulau Pinang (FAP) sebelum berlepas pulang ke ibu negara pada pukul 11 malam.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan