PAS Hina Pengundi DUN Kerdau

Diterbitkan: Selasa, 1 Mac 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

TEMERLOH: Tindakan PAS mempertikaikan pembangunan yang dibawa oleh kerajaan Barisan Nasional (BN) di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Kerdau disifatkan sebagai satu bentuk penghinaan terhadap pengundi.

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizal Abdul Jalil berkata, PAS telah merendah-rendahkan tahap pemikiran pengundi apabila melabelkan projek pembangunan sebagai rasuah untuk memancing undi.

"PAS ingat rakyat tak ada kebijaksanaan, mereka tidak sedar bahawa rakyat sememangnya mahukan pembangunan, keamanan dan perpaduan.

"Tindakan PAS itu adalah satu penghinaan kepada pengundi kerana mereka rasa seolah-olah pengundi tak boleh berfikir," katanya pada sidang media selepas menghadiri Program Salam Sayang bersama komuniti Cina dan India di Pekan Kerdau di sini, Selasa.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas mengenai modal kempen pembangkang di DUN Kerdau terutama dalam siri ceramah mereka bahawa BN cuba memancing undi apabila meluluskan banyak projek di kawasan berkenaan.

Mengulas lanjut Shahrizat berkata, sikap pembangkang yang suka menabur fitnah sewaktu berkempen pada pilihan raya merupakan amalan biasa kerana terdesak untuk mendapatkan sokongan.

"Fitnah adalah makanan utama pembangkang, rakyat pun dah tahu dah.

"Berbeza dengan kerajaan, apa yang kerajaan buat adalah untuk membantu rakyat dan kita tidak memfitnah pembangkang...itu bukan cara kita," katanya.

Tambah beliau, pembangkang sepatutnya tidak merendah-rendahkan pemikiran pengundi kerana beliau percaya rakyat Malaysia walaupun berada di kawasan luar bandar akan memilih sebuah kerajaan yang mampu membela nasib mereka.

"Walaupun mereka fitnah macam-macam, tapi rakyat tidak akan terpengaruh.

"Rakyat sentiasa fikir mengenai nasib dan masa depan anak-anak mereka, saya percaya mereka akan memberi undi kepada BN," katanya.

iklan

Video

Khamis, 17 Ogos 2017 3:02 PM

Seksi? Urusan Saya Dengan Tuhan - Zizi Kirana

Khamis, 17 Ogos 2017 12:30 PM

Erma Reda, Jatuh Talak Satu

Khamis, 17 Ogos 2017 9:00 AM

Wak Doyok Kini Bintang Filem

Rabu, 16 Ogos 2017 3:59 PM

Bahaya Tu Abang Oii...

Rabu, 16 Ogos 2017 12:30 PM

“Senyum Je Pada Haters” - Farisha Irish

Selasa, 15 Ogos 2017 3:28 PM

Raysha Rizrose Pemalu, Bukan Sombong!

Selasa, 15 Ogos 2017 11:59 AM

Keluarga 'Control' Hidup Neera Azizi?

Selasa, 15 Ogos 2017 9:00 AM

Abang Long Fadil 2 Telan Belanja RM 3.2 Juta

Kolumnis

iklan

Iklan