Kaunter Perkeso Di KL & PJ Dibuka Setiap Sabtu Mulai 8 Januari - Berita Semasa | mStar

Kaunter Perkeso Di KL & PJ Dibuka Setiap Sabtu Mulai 8 Januari

Diterbitkan: Rabu, 5 Januari 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Tiga kaunter pejabat Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso) di Kuala Lumpur dan Selangor akan dibuka pada setiap hari Sabtu bermula pukul 8 pagi hingga 1 tengah hari mulai Sabtu ini.

Ketua Eksekutif Perkeso, K.Selvarajah berkata, kaunter yang terlibat ialah ibu pejabat Perkeso di Jalan Ampang, pejabat Perkeso Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur di Jalan Tun Razak dan pejabat Perkeso di Jalan Selangor, Petaling Jaya.

Beliau berkata, ketiga-tiga kaunter itu yang akan dibuka setiap Sabtu kecuali jika hari tersebut merupakan cuti umum bertujuan untuk memberi kemudahan kepada pelanggan termasuk majikan, pekerja, orang tanggungan dan orang awam untuk berurusan dengan Perkeso.

"Perkhidmatan yang disediakan pada hari berkenaan ialah pendaftaran majikan atau pekerja, penerimaan tuntutan, pembayaran caruman dan pertanyaan am," kata Perkeso dalam satu kenyataan pada Rabu.

Perkeso boleh dihubungi melalui talian 03-4257 5755 atau laman sesawang www.perkeso.gov.my untuk keterangan lanjut. - BERNAMA

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan