Warga Emas Terharu Terima Kunjungan Najib - Berita Semasa | mStar

Warga Emas Terharu Terima Kunjungan Najib

Diterbitkan: Sabtu, 18 Disember 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KUALA TERENGGANU: Tiada apa mampu diucapkan oleh seorang warga emas Esah Mamat, 90, apabila menerima kunjungan istimewa daripada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak selain rasa syukur dan gembira.

Bagi Esah, kesudian Najib berkunjung dan membantu kerja-kerja membaiki rumahnya yang uzur di bawah program Jelajah One Malaysia (JOM) mencermin keprihatinan kerajaan terhadap nasib rakyat.

"Terima kasih banyak kepada Perdana Menteri dan kerajaan sebab sudi baiki rumah makcik. Rasa gembira dapat jumpa (Perdana Menteri), sebelum ini tengok di televisyen sahaja," katanya ketika ditemui pemberita di sini, Sabtu.

Esah yang mempunyai lima orang anak dan lebih 30 cucu menetap di Kampung Chabang Tiga sejak hampir 70 tahun lalu dan dia adalah antara penduduk terawal kawasan itu.

Rumah warga emas itu sebelum ini mengalami kebocoran atap, lantai dan dinding reput sebelum terpilih untuk dibaiki dalam program JOM dengan bantuan anggota pergerakan Pemuda UMNO.

Dalam lawatan petang tadi, Najib turut bersama membantu mengecat dinding rumah warga emas itu sebelum meluangkan masa untuk berbual dan makan bersama Esah.

Turut hadir Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said serta Menteri Belia dan Sukan Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek.

Perdana Menteri kemudian sempat berjalan kaki menuju ke gerai menjual jagung yang terletak berhampiran tapak pasar malam Chabang Tiga tidak jauh dari rumah warga emas itu sebelum berlepas pulang ke Kuala Lumpur.-BERNAMA

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan