Drama Keranda Kecil Di Konvensyen DAP Pulau Pinang - Berita Semasa | mStar

Drama Keranda Kecil Di Konvensyen DAP Pulau Pinang

Diterbitkan: Ahad, 12 Disember 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

GEORGE TOWN: Perwakilan yang menghadiri Konvensyen DAP Pulau Pinang terkejut apabila bekas Ketua Bahagian DAP Nibong Tebal, Teh Hock Yong, membawa sebuah keranda kecil untuk Timbalan Setiausaha DAP Chong Eng,Ahad.

Teh, yang lebih mesra dengan panggilan Sakura Teh, tiba di pintu masuk tempat persidangan di Dome, Komtar, pada kira-kira 1.30 tengah hari tetapi dihalang oleh pegawai keselamatan yang bertugas di situ.

Bagaimanapun, Teh kemudian memberitahu pemberita bahawa beliau kecewa dengan Chong, yang juga Anggota Parlimen Bukit Mertajam, kerana menuduhnya sebagai dalang di sebalik usaha menjatuhkan kepimpinan parti.

"Saya telah keluar dari parti awal tahun ini dan kenapa dia (Chong) masih mengaitkan saya dengan parti dan sebagai dalang untuk menjatuhkan kepimpinan parti," katanya.

Menurutnya beliau tidak lagi menjadi ahli parti selepas menjadi muflis.

"Saya kini sebagai pekerja biasa di pasar. Sebalik membantu saya, pemimpin DAP masih menuduh saya sebagai orang yang mahu menghancurkan parti," katanya.

Di atas kerandan kecil itu, Teh menulis perkataan: 'Hope that everything that you've done will success' (Harap apa yang anda lakukan akan berjaya).

Selepas gagal menyerahkan keranda kecil itu, katanya, beliau akan cuba menghantarnya ke rumah Chong pada malam ini.

"Saya akan pastikan bahawa keranda kecil ini berada di hadapan rumah Chong esok," katanya.

Semalam sebuah laporan berita portal (Free Malaysia Today) memetik Chong sebagai berkata bahawa Teh merupakan dalang di sebalik komplot menjatuhkan kepimpinan parti itu.-BERNAMA

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan