PKR Ada Cara Selesai Kemelut: Nurul Izzah - Berita Semasa | mStar

PKR Ada Cara Selesai Kemelut: Nurul Izzah

Diterbitkan: Khamis, 11 November 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Calon naib presiden Parti Keadilan Rakyat Nurul Izzah Anwar berkata PKR mempunyai cara tersendiri dalam menangani kemelut dalaman yang melanda parti itu sekarang tanpa melibatkan campur tangan pihak luar.

Anggota Parlimen Lembah Pantai itu berkata PKR telah bermesyuarat bagi menangani perkara itu selain mengenal pasti beberapa langkah segera untuk diambil.

"Kita mengamalkan perbincangan secara tertutup...kita rasa dalam mana-mana parti yang melangsungkan pemilihan tidak ada yang berani mengamalkan sistem terbuka dan kita sedang memperbaiki dan menghalusi sistem yang kita akan gunakan dan saluran yang ada," katanya ketika ditemui pemberita di lobi Parlimen di sini, Khamis.

Beliau berkata demikian bagi mengulas teguran Ketua Dewan Ulama PAS Datuk Harun Taib yang mahu PKR, rakan PAS dalam pakatan pembangkang, segera menyelesaikan masalah dalamannya segera terutamanya bagi menghadapi pilihan raya umum akan datang.

Mengenai gesaan dari pelbagai pihak agar pemilihan Majlis Pimpinan Pusat (MPP) ditangguhkan, Nurul Izzah berkata keputusan untuk berbuat demikian perlu dirujuk kepada Biro Politik parti itu.

Naib Presiden PAS Salahuddin Ayub berkata PAS meminta PKR menyelesaikan kemelut yang dihadapi parti itu secepat mungkin kerana ia turut memberi kesan kepada pakatan pembangkang.

"Sebagai satu keluarga besar dalam pakatan sudah pasti apa yang berlaku dalam PKR ini akan memberikan implikasi terhadap masa depan dan juga keyakinan rakyat terhadap keupayaan Pakatan Rakyat," katanya. - BERNAMA

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan