Pusat Media Pilihan Raya Kecil Parlimen Batu Sapi Beroperasi 24 Oktober - Berita Semasa | mStar

Pusat Media Pilihan Raya Kecil Parlimen Batu Sapi Beroperasi 24 Oktober

Diterbitkan: Jumaat, 22 Oktober 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

SANDAKAN: Pusat Media untuk pilihan raya kecil Parlimen Batu Sapi yang terletak di tingkat bawah, Sanbay Hotel, Bandar Leila, akan beroperasi secara rasmi mulai 24 Oktober ini.

Jurucakap Urusetia Pusat Media berkenaan Mohd Kaya Uggoh bagaimanapun berkata pusat media berkenaan sudah dibuka di mana setakat jam 4 petang tadi, 20 agensi media tempatan dan nasional yang terdiri daripada 28 wartawan dan jurugambar telah mendaftar. Pusat media berkenaan dilengkapi 12 unit komputer, mesin pencetak, mesin fax, WiFi, ruang untuk sidang akhbar serta ruang letak kereta yang luas, katanya.

Pusat itu yang beroperasi antara jam 8 pagi hingga 12 tengah malam termasuk hari cuti umum akan menempatkan 12 kakitangan yang akan bertugas pada satu-satu masa apabila ia beroperasi sepenuhnya kelak.

Pilihan raya kecil Batu Sapi diadakan berikutan kematian penyandangnya Datuk Edmond Ket Wah akibat kemalangan jalan raya pada 9 Oktober lalu.

Suruhanjaya Pilihan Raya menetapkan 26 Okt ini sebagai tarikh penamaan calon dan jika ada pertandingan pengundian ia akan diadakan pada 4 November.

Jumlah pengundi yang layak mengundi di Batu Sapi ialah 25,582 termasuk 1,535 pengundi pos. - BERNAMA

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan