Pakar Dalam Negara Mampu Beri Rawatan Terbaik Kepada Sultan Kelantan - Berita Semasa | mStar

Pakar Dalam Negara Mampu Beri Rawatan Terbaik Kepada Sultan Kelantan

Diterbitkan: Khamis, 13 Mei 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KOTA BARU: Empat persatuan di bawah Yayasan Islam Kelantan (YIK) menyatakan keyakinan mereka terhadap kemampuan dan kepakaran doktor dalam negara ini untuk memberi rawatan terbaik kepada Sultan Kelantan Tuanku Ismail Petra.

Pengerusi Persidangan Pengetua Maahad Yayasan Islam Kelantan Tajuddin Mamat yang mewakili empat persatuan itu, berkata berpegang kepada "setiap penyakit ada ubat", pihaknya sentiasa mendoakan agar dipulihkan kesihatan dan kesejahteraan Sultan Kelantan manakala Pemangku Raja Kelantan Tengku Muhammad Faris Petra juga dapat menjalankan tugas dengan lebih baik.

"Kami mendoakan kesihatan dan kesejahteraan Tuanku Sultan. Kami juga berikrar taat setia yang tidak berbelah bahagi kepada baginda dan Pemangku Raja sebagai pemerintah yang berdaulat di negeri ini," katanya melalui kenyataan bersama yang dikeluarkan di sini hari ini.

Persatuan-persatuan itu terdiri Persidangan Pengetua Maahad Yayasan Islam Kelantan, Persatuan Guru-guru Agama Bantuan Kerajaan Kelantan, Persidangan Pengetua-pengetua Tahfiz Yayasan Islam Kelantan dan Majlis Pengetua Sekolah Menengah Agama (A) Bantuan Yayasan Islam Kelantan.

Tajuddin berkata pihaknya menaruh keyakinan Pemangku Raja Kelantan telah dan akan mengambil tindakan yang betul dalam memastikan kesihatan dan kesejahteraan Sultan Kelantan.

Beliau juga percaya Pemangku Raja Kelantan telah melaksanakan tugas dengan adil di samping mengharapkan Sultan Kelantan segera sembuh dan kembali menjalankan tugas dengan adil.

"Apa yang dilakukan oleh Pemangku Raja Kelantan itu kerana amat menyayangi ayahanda baginda selaku Sultan dan Yang Dipertua negeri ini yang sedang gering," katanya. - BERNAMA

   

iklan

Video

Selasa, 19 Jun 2018 1:13 PM

Takdir ibu & anak 'pergi' bersama

Selasa, 19 Jun 2018 8:30 AM

Cabaran anyam ketupat!

Isnin, 18 Jun 2018 8:00 AM

mStar teka lagu Raya - Challenge

Jumaat, 15 Jun 2018 6:00 AM

Raikan Syawal, bukan 'membawang'

Rabu, 13 Jun 2018 3:40 PM

Perihal suka iklankan maksiat di Instagram

Rabu, 13 Jun 2018 8:00 AM

Jangan sibuk main 'game' dalam bulan puasa

Selasa, 12 Jun 2018 4:06 PM

Cabaran RM15 di bazar Ramadan

Selasa, 12 Jun 2018 9:00 AM

Wartawan mStar pening pilih baju raya

Kolumnis

iklan

Iklan