Kesedar Sedia RM34 Juta Basmi Kemiskinan - Berita Semasa | mStar

Kesedar Sedia RM34 Juta Basmi Kemiskinan

Diterbitkan: Rabu, 28 April 2010 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KOTA BHARU: Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (Kesedar) menyediakan peruntukan RM34 juta bagi melaksanakan pelbagai projek, termasuk pembinaan rumah di bawah Program Pembangunan Rakyat Termiskin (PPRT) sejak 1994.

Pengurus Besarnya, Mohd Arshad Ismail berkata, antara projek itu melibatkan pembinaan 5,600 penduduk miskin, terutama peneroka yang tinggal di kawasan pentadbiran lembaga kemajuan tanah itu yang ditubuhkan sejak 32 tahun lalu.

Menurutnya, langkah proaktif lembaga itu bagi memastikan hasrat kerajaan untuk membasmi rakyat miskin menerusi pembinaan kediaman mereka dapat dilaksanakan menjelang akhir tahun ini.

"Di bawah peruntukan pembinaan rumah PPRT ini, Kesedar menyediakan peruntukan RM34 juta setahun sejak 1994," katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Beliau berkata, di bawah peruntukan itu juga, Kesedar juga mengadakan projek membaik pulih dan membaiki rumah yang sedia ada di kawasan pentadbiran yang merangkumi empat jajahan - Gua Musang, Tanah Merah, Kuala Krai dan Jeli. - BERNAMA

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan